Voor kinderen is bendeoorlog net zo goed oorlog

Teken nu onze petitie en help kinderen in genadeloze steden!

Stop Urban Violence

Brazilië telt 61.000 gewelddadige doden, een hoger cijfer dan het aantal doden in Syrië. Dit recordaantal is het gevolg van stedelijk geweld. Een wereldwijd groeiend probleem. Ontvoering, misbruik en moord is hier de dagelijkse realiteit. Dat zulke steden meedogenloos zijn voor kinderen om in op te groeien, mag duidelijk zijn.

Criminele bendes zwaaien de scepter. Vanwege het gebrek aan toekomstperspectief zien kinderen vaak geen andere uitweg dan zich hierbij aan te sluiten. Door te moorden, drugs te verhandelen of zichzelf te prostitueren kunnen ze geld verdienen. Maar eenmaal in een bende, kom je er niet zomaar meer uit.

Geweldloze toekomst

Het is onze plicht deze kinderen te helpen. Door ze te beschermen, psychosociale zorg en onderwijs te bieden. Daarom breiden we ons werk uit naar genadeloze steden. Zodat ze een geweldloze toekomst kunnen opbouwen. 

Help War Child stedelijk geweld op de politieke agenda te zetten door de petitie te tekenen. De verzamelde handtekeningen worden aangeboden aan de Tweede Kamer. Daarmee hopen we dat Nederland het onderwerp als lid van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties daar ook ter sprake zal brengen.

Het aantal supporters:

3.413

Disclaimer

Door de petitie te ondertekenen ga je akkoord met de actievoorwaarden. War Child legt je gegevens vast conform de Wet bescherming persoonsgegevens. We kunnen deze gebruiken om je te informeren over onze activiteiten, projecten en producten. Als je deze informatie niet op prijs stelt dan kun je dit op elk gewenst moment schriftelijk melden aan War Child, Antwoordnummer 9295, 1000 WZ, Amsterdam of via info@warchild.nl.