Persberichten 2015

Internationale kinderorganisaties helpen samen gevluchte kinderen in Nederland
15/12/2015 Onder de coalitienaam ‘Kinderen op de vlucht’ gaan War Child, UNICEF Nederland en Save the Children vanaf vandaag samenwerken in Nederland. De kinderorganisaties gaan gevluchte kinderen recreatieve activiteiten aanbieden. Momenteel verblijven 13.765 gevluchte kinderen in circa tachtig opvangcentra in Nederland.
Lees meer


War Child verbreekt wereldrecord ijslopen
28/11/2015 Op zaterdag 28 november hebben maar liefst 549 deelnemers het wereldrecord ijslopen op blote voeten verbroken. Onder aanmoediging van Wim Hof (The Iceman) liepen de 549 waaghalzen 1.000 meter voor het goede doel bij Flevonice in Biddinghuizen.
Lees meer

Documentaire Kassim the Dream op IDFA
16/11/2015 Aanstaande vrijdag 20 november is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. War Child nodigt je uit om naar de documentaire voorstelling "Kassim the Dream" te komen. Deze film wordt om 09.00 uur vertoond in Pathé de Munt in Amsterdam. Lees meer

Ernstige zorgen over gevangenneming Palestijnse kinderen
13/11/2015 - In een brandbrief aan de Tweede Kamer schrijft de Nederlandse Coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap ernstige zorgen te hebben over de verslechterende situatie van Palestijnse kinderen.
Lees meer

20 jaar War Child
09/10/2015 Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat War Child werd opgericht. Dat is geen reden tot feest, want helaas lijkt het werk van War Child harder nodig dan ooit. Wereldwijd leven zo’n 230 miljoen kinderen in conflictgebieden. Deze kinderen kampen dagelijks met de gruwelheden van het aanhoudende geweld.
Lees meer

Dutch Game Award voor e-Learning Sudan
30/09/2015 Tijdens de Dutch Game Awards 2015 hebben War Child, onderzoeksinstituut TNO, de Ahfad Universiteit in Khartoum en gameontwikkelaar Flavour vanavond de Award voor Best Co-Production gewonnen voor hun serious game e-Learning Sudan. 
Lees meer

Opvang Syrische vluchtelingen onder druk
11/09/2015 Europa zucht over 120.000 extra vluchtelingen die verdeeld moeten worden over haar lidstaten, maar dit aantal is slechts een fractie van de vluchtelingenstroom die landen in het Midden-Oosten te verwerken krijgen.
Lees meer

Tjipke Bergsma volgt Bernard Uyttendaele op als directeur van War Child
02/07/2015 Bernard Uyttendaele, algemeen directeur van War Child, draagt per 1 september 2015 de leiding over aan een nieuwe directeur. Hij wordt opgevolgd door Tjipke Bergsma, momenteel regionaal directeur Plan International.
Lees meer

Guus Meeuwis bij VIP-première War Child schoolmusical in Helmond
01/07/2015 Niemand minder dan Guus Meeuwis brengt dinsdag 7 juli een bijzonder bezoek aan basisschool Sint Trudo in het Brabantse Helmond. De achtstegroepers van de school in Helmond zijn namelijk de gelukkige winnaars van één van de twee VIP-premières van de War Child schoolmusicals.
Lees meer

Band Zomaer bij VIP-première War Child schoolmusical in Fleringen
24/06/2015 Bart, Robin en Thomas, ofwel de populaire band Zomaer, brengen woensdag 1 juli een bijzonder bezoek aan basisschool Heilig Hart in het Twentse Fleringen. De achtstegroepers van de school in Fleringen zijn namelijk de gelukkige winnaars van één van de twee VIP-premières van de War Child schoolmusicals. 
Lees meer

War Child kan 8.317 extra kinderen helpen
10/06/2015 Nederland steunt War Child massaal: dankzij Friends for War Child kunnen er maar liefst 8.317 extra kinderen worden geholpen. War Child is ontzettend blij met de enorme steun van het Nederlandse publiek voor kinderen die momenteel in oorlog opgroeien.  
Lees meer

Vrede en veiligheid belangrijkste voorwaarden onbezorgde jeugd
10/06/2015 Nederlanders beoordelen de kindertijd van kinderen in Nederland met een 8,1. Een kindertijd in Syrië beoordelen ze met een 2,3 fors lager, terwijl ook kinderen in de Democratische Republiek Congo (3,7) en Afghanistan (2,6) volgens Nederlanders geen onbezorgde kindertijd hebben. 
Lees meer

War Child blij met Nederlandse steun voor Richtlijnen voor Veilige Scholen
29/05/2015 - War Child is erg blij met de steun die Nederland vandaag op de Safe Schools conferentie in Oslo heeft uitgesproken voor de Richtlijnen voor veilige scholen. Deze Richtlijnen sporen strijdende partijen aan om scholen niet voor militaire doeleinden te gebruiken. War Child riep, samen met Save the Children en andere organisaties, al geruime tijd minister van Buitenlandse Zaken Koenders op zijn steun uit te spreken. Met succes.
Lees meer

Unieke tv-items uit oorlogsgebieden tijdens Friends for War Child
21/05/2015 Op woensdagavond 10 juni is de bijzondere tv-avond Friends for War Child primetime te zien op NPO 1. Marco Borsato en zijn dochter Jada (12), Tooske Ragas, Nelleke van der Krogt en Dotan geven die avond miljoenen oorlogskinderen op creatieve wijze een stem. De presentatie is in handen van Tooske en Marco, die daarmee zijn presentatiedebuut maakt. 
Lees meer

BN’ers geven items en ervaringen weg voor veiling War Child
29/04/2015 - Met Youp van ‘t Hek naar Ajax? Een ballonvaart maken met Erben Wennemars? Of maak je liever persoonlijk kennis met Marco Borsato na een Symphonica in Rosso concert? Deze ervaringen en nog heel veel meer veilt War Child in samenwerking met Speurders.nl vanaf woensdag 29 april op www.warchildveiling.nl. De opbrengst van de veiling gaat naar het werk van War Child. 
Lees meer

Jaarverslag War Child 2014: groei helaas noodzakelijk
24/04/2015 -In 2014 is War Child hard gegroeid. Dat was helaas erg nodig want de meest kwetsbaren in gewapende conflicten blijven kinderen die vaak gebukt gaan onder uitzichtloos geweld.
Lees meer

Nieuwe Samenwerking Noodhulporganisaties en Ministerie
23/04/2015 - Op vrijdag 24 april tekenen twaalf Nederlandse noodhulporganisaties een samenwerkingsovereenkomst in het bijzijn van minister Ploumen. De hulporganisaties, verenigd in de Dutch Relief Alliance, krijgen over een periode van drie jaar (2015-2017) € 120 miljoen uit het Relief Fund van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor noodhulp aan slachtoffers van geweld en natuurrampen.
Lees meer

70 Jaar bevrijding: Maak van je patatje een Frietje Vrede
14/04/2015 Op 5 mei 2015, de dag dat Nederland 70 jaar bevrijding viert, lanceert War Child het Frietje Vrede. Als tegenhanger van – en met een knipoog naar - het patatje oorlog.
Lees meer

Single Laura van Kaam ‘Running with the clouds’ voor War Child
20/03/2015 Laura van Kaam, winnares van The Voice Kids (2013), heeft vanmorgen haar nieuwste single ‘Running with the clouds’ gelanceerd, die zij speciaal voor War Child heeft gemaakt. 
Lees meer

Yes-R start campagne ‘Download de oorlog uit een kind’  
20/02/2015 – Maandagmiddag 23 februari start rapper Yes-R de campagne ‘Download de oorlog uit een kind’, de campagne van T-Mobile voor War Child. Met de actie willen T-Mobile en War Child extra geld inzamelen voor de opvang van grote aantallen oorlogskinderen, waaronder die uit Syrië in Libanon. Yes-R doet de aftrap van de campagne op het Julianaplein voor station Den Haag Centraal, samen met kinderen van de Haagse BSO 2Samen.
Lees meer

30/01/2015 Nederlandse Humanitaire Top over verbeteringen in noodhulp
Hoe kan de Nederlandse humanitaire sector bijdragen aan betere noodhulp bij een crisis? War Child wil samen met 12 andere Nederlandse humanitaire organisaties met concrete antwoorden komen op deze vraag en organiseert daarom een Nederlandse Humanitaire Top. Deze Humanitaire Top vindt plaats op 12 februari 2015. De Top loopt vooruit op de World Humanitarian Summit die op initiatief van VN-secretaris-generaal Ban Ki Moon in het voorjaar van 2016 in Istanbul wordt georganiseerd.
Lees meer

27/01/2015 Dankzij Nationale Postcode Loterij kan War Child 112.500 kinderen helpen
War Child kan met de jaarlijkse toekenning van 1,35 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij in 2015 maar liefst 112.500 kinderen helpen. De Nationale Postcode Loterij maakte de structurele bijdrage bekend tijdens het Goed Geld Gala maandagavond in het DeLaMar Theater in Amsterdam.
Lees meer