Persberichten 2013

Bekijk hieronder de persberichten van War Child in 2013

10/12/2013 Verloren generatie?
Al bijna drie jaar lang worden de levens van miljoenen Syrische kinderen door het aanhoudende conflict volledig ontwricht. Ze zijn buitenproportioneel de dupe van een oorlog waar ze zelf nooit om hebben gevraagd. Om een verloren generatie met weinig vooruitzichten op duurzame vrede te voorkomen, moet bij de verlening van noodhulp ook aandacht zijn voor psychosociaal welzijn. Dat stelt War Child in een vandaag verschenen rapport Psychosocial support in emergencies: critical for Syrian children.
Lees meer 

28/11/2013 Jonge ondernemer Jip (16) opent met War Child beurs van Amsterdam 
Samen met War Child-directeur Bernard Uyttendaele, opent Jip Maathuis maandag 2 december de Amsterdamse beurs. Jip raakte in contact met de hulporganisatie toen hij als negenjarige jongen chocoladeletters wilde verkopen voor War Child. 
Lees verder

04/11/2013 Marco Borsato opent Nationaal Schoolontbijt met ontbijtconcert
Vanochtend is in Beeld en Geluid op het Hilversumse Mediapark de 11e editie van Het Nationaal Schoolontbijt gestart. Een weeklang ontbijten ruim 400.000 kinderen op 2.000 scholen samen om ze het plezier en belang van een dagelijks ontbijt zien. 
Lees verder

26/09/2013 Zapplive in het teken van War Child
Op dinsdag 1, donderdag 3 en zaterdag 5 oktober doet Jetske van den Elsen als War Child-kidsambassadeur in Zapplive (NCRV) verslag van haar bijzondere reis door Libanon.
Lees verder

23/09/2013 Wanhopige Syrische vluchtelingen worstelen met overleven  
De miljoenen Syriërs die gedwongen hun huizen verlaten door het gewelddadige conflict in hun land, kampen momenteel met een ernstig gebrek aan voedsel, onderdak en medische hulp. Internationale hulp schiet tekort. Dat hebben 14 humanitaire organisaties verenigd in het Syria International NGO Forum (SIRF) gezegd aan de vooravond van de Algemene Vergadering van de VN in New York. Ook War Child maakt deel uit van dit regionale forum.  
Lees verder

11/07/2013 Still no peace for children in eastern DRC  
With the special UN Intervention Brigade starting patrols this month, War Child calls on the UN to ensure that the new force prioritises the protection of children and assist with the release of child soldiers associated with armed groups operating in the eastern Democratic Republic of Congo (DRC). In an updated briefing paper the organisation also states that it is essential that all members of the Intervention Brigade receive high-level training in child protection prior to their deployment. The soldiers will encounter cases of rape, recruitment and neglect, and must be able to handle these situations appropriately. 
Read the statement 

20/06/2013 Marco Borsato trots op leerlingen Brabantse school  
Het publiek heeft ademloos gekeken. Groep 8 van De Kleine Weide heeft zojuist de War Child schoolmusical uitgevoerd. In het publiek zaten niemand minder dan War Child ambassadeur Marco Borsato en The Voice Kids winnares Laura van Kaam. Ook The Voice kandidate Tessa Belinfante was aanwezig. “Ze mogen echt heel trots zijn op zichzelf. Ik heb er nog kippenvel van!”, aldus de ambassadeur. De Kleine Weide was een van de winnaars van de bijzondere premières die scholen dit jaar konden winnen. 
Lees meer 

12/06/2013 Marco Borsato en Laura van Kaam bij gepimpte première op brabantse basisschool
Op donderdag 20 juni zijn War Child-ambassadeur Marco Borsato en The Voice Kids winnares Laura van Kaam in het Brabantse Oijen. Samen met The Voice kandidate Tessa Belinfante wonen zij de uitvoering bij van de War Child schoolmusical Voor kids gaat de zon op in basisschool De Kleine Weide. Onlangs kregen de leerlingen te horen dat zij de winnaars zijn van een van de gepimpte premières. Naast de bijzondere gasten, ligt er ook een rode loper klaar en arriveren de achtstegroepers als echte sterren per limousine.
Lees meer

07/06/2013 Conflict in Syrie uitzichtloos: kinderen nog steeds onder vuur
“Toen we wilden vluchten uit ons huis via de poort, werden we tegengehouden. Tanks omringden me. Er waren bomaanslagen en sluipschutters naast ons huis. Ze lieten ons niet gaan.” (jongen, 10 jaar)
Lees meer

03/06/2013 Het Nationaal Schoolontbijt kiest War Child als goed doel
Het Nationaal Schoolontbijt heeft dit jaar War Child als goed doel gekozen. Het landelijke evenement laat heel Nederland zien hoe leuk en belangrijk een goed ontbijt is. Tussen 4 en 8 november gaan op ruim 2.500 basisscholen zo’n 500.000 kinderen samen ontbijten. Daarbij zal ook op speelse wijze aandacht zijn voor het werk van War Child.
Lees meer

31/05/2013 Winnaars gepimpte premières musical War Child bekend 
De tien winnaars van de gepimpte premières van de War Child musical Voor kids gaat de zon op zijn bekend. Elke school krijgt een gepimpte première compleet met limousine, rode loper en een VIP gast. De premières hebben plaats tussen 20 juni en 10 juli en worden door heel het land uitgevoerd. 
Lees meer

29/04/2013 Nieuwe gevechten Oost-Congo ondanks vredesakkoord
Het Congolese regeringsleger is eind vorige week in de oostelijke provincie Zuid-Kivu slaags geraakt met lokale milities. Dat melden medewerkers van War Child in DR Congo. Inwoners zijn op de vlucht geslagen. War Child-ambassadeur Marco Borsato bracht onlangs nog een bezoek aan de getroffen gemeenschappen.
Lees meer

19/03/2013 Marco Borsato ontmoet ex-kindsoldaat weer na vier jaar 
Speciaal voor de actieweek van ‘538 voor War Child’ is de Colombiaanse ex-kindsoldate Gabriela in Nederland om haar ingrijpende levensverhaal te delen. Zij wil Nederland wakker schudden en de noodzaak voor hulp onder de aandacht brengen.
Lees meer

18/02/2013 Muse vanavond online voor War Child
Maandagavond 18 februari om 22.30 uur geeft de Britse band Muse een uniek online concert voor War Child. Het optreden vindt plaats in aanloop naar de BRIT awards op woensdag 20 februari in Londen. War Child in Engeland krijgt dan een speciale award uitgereikt, waarmee het werk van War Child van de afgelopen 20 jaar wordt bekroond.
Lees meer

13/02/2013 Palestijnse kinderen kunnen spelen door bijdrage Postcode Loterij
War Child en Right To Play gaan zich samen inzetten om te zorgen dat kinderen en jongeren in bezet Palestijns gebied weer onbezorgd en veilig kunnen spelen. Woensdagavond werd tijdens het Goed Geld Gala bekend gemaakt dat het samenwerkingsproject ‘Jeugdhelden’ een bijdrage van 1.765.860 euro krijgt van de Nationale Postcode Loterij. 
Lees meer

05/02/2013 538 DJ's Barry Paf en Frank Dane op reis voor War Child
Nog maar zeven weken te gaan en de actieweek ‘538 voor War Child’ barst weer in alle hevigheid los. Van 22 tot en met 29 maart trekken de 538 DJ’s met de mega studiotruck langs acht verschillende steden in Nederland. Met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen die er alleen voor staan. 538 DJ’s Barry Paf en Frank Dane gaan aankomende zaterdag van start. Zij pakken dan het vliegtuig naar Colombia om daar projecten van War Child te bezoeken.  
Lees meer

17/01/2013 Spelen voor Syrië
De War Child schoolmusical ‘Voor kids gaat de zon op’, naar een idee van Marco Borsato en geproduceerd door Albert Verlinde, kan ook dit schooljaar weer gratis worden aangevraagd door basisscholen. De schoolmusical is sinds de start in 2011 door meer dan 2400 scholen opgevoerd. Dit is meer dan 35% van alle scholen in Nederland! Dit jaar vraagt War Child de basisscholen die de musical gaan opvoeren om tegelijkertijd een actie op te zetten om geld in te zamelen voor Syrische vluchtelingenkinderen. Door mee te doen maken de scholen kans op een feestelijke première van hun musical met rode loper, limousine, bezoek van een BN-er en fotografen. 
Lees meer