War Child Stadion Challenge groot succes!

Den Haag, 12 oktober 2015 - Vandaag vond de allereerste War Child Stadion Challenge plaats bij het Kyocera Stadion van ADO Den Haag. Ruim 500 kinderen bestormden tien opblaasbare stormbanen, waarna alle deelnemers één voor één de mogelijkheid kregen om zijn of haar mooiste doelpunt te maken op de heilige grasmat van het stadion, op een echte ADO keeper!

Laura van Kaam, winnares van The Voice Kids 2013 en kidsambasssadeur van War Child, gaf een spetterend optreden. Daarnaast konden de kinderen genieten van optredens van Joep Reijnen, Jesse Pardon en Irene Dings, finalisten van The Voice Kids 2013, op het speciale War Child Plein. Alle deelnemende kinderen hebben met hun deelname aan de Stadion Challenge geld bij elkaar gelopen voor War Child. Aan het einde van de fantastische dag maakte Laura bekend wat de deelnemers hadden bereikt. Met de geweldige prestaties van de kinderen is War Child in staat om 600 oorlogskinderen op te nemen in haar programma’s.

Met € 12,- kan War Child al een kind opnemen in één van haar programma’s. De laatste tijd toont eens te meer aan dat hulp aan oorlogskinderen nog steeds hard nodig is. In de projecten van War Child krijgen de kinderen psychosociale hulp, en leren weer samen spelen, sporten en plezier maken. Hierdoor vergeten ze even hun angst en verdriet. De kinderen krijgen zelfvertrouwen en durven weer nieuwe vrienden te maken. Net als War Child vindt ADO Den Haag het belangrijk dat oorlogskinderen kunnen spelen. Daarom steunt ADO Den Haag War Child.

Raak!
Eén van de deelnemers aan de Stadion Challenge was Ysabelle (12 jaar): "Ik was best een beetje zenuwachtig om op doel te schieten maar vond het hartstikke cool, hij was ook nog raak! Het leukste van de hindernisbaan was dat je door tunnels heen moest en van verhogingen af kon springen. Ik vind het heel leuk dat War Child dit organiseert en ik hoop dat ze hier heel veel kinderen mee kunnen helpen!"

Volgende keer ook graag deelnemen? Houd dan de website van War Child goed in de gaten: www.warchild.nl/stadion-challenge voor informatie over de volgende editie van de War Child Stadion Challenge. Op deze website kun je ook alle foto’s terug kijken die deze middag geschoten zijn.

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie en/of vragen, kunt u contact opnemen met: Peter Schouten, persvoorlichter War Child: 020 422 77 77 / 06 48 13 97 66 / peter.schouten@warchild.nl