War Child genomineerd voor Transparant Prijs 2014

Amsterdam, 8 september 2014 - War Child is voor de negende keer in tien jaar tijd genomineerd voor de Transparant Prijs van Price Waterhouse Coopers. In 2006, 2007 en 2010 won War Child deze belangrijke award al, die het open karakter van de organisatie bevestigt. 

War Child is samen met Plan Nederland, Wakker Dier en Red een kind genomineerd voor de Transparant Prijs 2014 in de categorie ‘grote fondsenwervende organisaties’. In totaal hebben 145 instellingen dit jaar hun jaarverslag ingezonden.

Bernard Uyttendaele, directeur van War Child: “Dat we weer genomineerd zijn, laat zien dat War Child goed blijft uitleggen waarom en waaraan het geld van donateurs en fondsen wordt besteed: de oorlog uit een kind halen door psychosociale hulp, scholing en bescherming te bieden.”

De organisatie van de Transparant Prijs wil in de goede doelensector de transparantie en professionalisering van kwaliteit bevorderen. Ze hoopt dat de prijs kan bijdragen aan een positieve beeldvorming rond de charitatieve sector.-------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:
Het jaarverslag 2013 van War Child is te lezen op annualreportwarchild.org. In een scroll down krijg je een overzicht van de belangrijkste resultaten, highlights, leerpunten en kerncijfers. Ook dit jaar is ons jaarverslag geheel gesponsord tot stand gekomen met medewerking van onder meer F19 Inventieve online oplossingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Schouten, persvoorlichter War Child:
peter.schouten@warchild.nl | +31 (0)6 48 13 97 66