Tooske Ragas naar grote hoogte voor War Child

Amsterdam, 30 september 2016 - Niemand minder dan de kersverse War Child-ambassadeur Tooske Ragas gaat de Kilimanjaro beklimmen. Tooske doet mee aan War Childs Kili-Challenge waarbij een grote groep gemotiveerde sportievelingen de hoogste berg van Afrika trotseert om zoveel mogelijk oorlogskinderen te helpen. Tooske: “Ik ben ambassadeur geworden om het gevoel van machteloosheid om te zetten in daden. Dus natuurlijk zei ik meteen ja.”

De expeditie vindt begin februari 2017 plaats en duurt zeven dagen. De deelnemers wacht een zware klim. Een goede conditie en gedegen voorbereiding is essentieel. War Child doet er dan ook alles aan om Tooske en haar medeklimmers klaar te stomen voor de top (5.895 meter) met strakke trainingsschema’s, hulp van expeditie-experts en een trainingsweekend in de Ardennen. 

Tooske: “Ik hoor tegenstrijdige geluiden en dat maakt het ook spannend. Dat de klim redelijk relaxed begint, maar dat je ook die man met de hamer én jezelf tegenkomt. En dan is het een kwestie van jezelf er doorheen slepen, samen met de mensen in je groep. Ik hoop dat als het echt moeilijk wordt we elkaar en onszelf eraan herinneren waar we het echt om doen: voor de kinderen voor wie het niet een paar dagen heel moeilijk is, maar zo heel erg lang. Zoals voor de kinderen die ik zelf ontmoet heb in Colombia. Onvoorstelbaar dat je als kind dag in dag uit met angst te maken hebt.”

War Child organiseert nu voor de derde keer de Kili-Challenge. In de afgelopen twee jaar klommen al 178 deelnemers naar de top en haalden daarmee ruim 738.000 euro op. Met dat bedrag konden maar liefst 10.588 oorlogskinderen deelnemen aan de programma’s van War Child.

Voor de editie van 2017 is nog een aantal plekken beschikbaar. Alle deelnemers betalen hun eigen reis. Naast het inschrijfgeld vraagt War Child de deelnemers om een sponsorbedrag van minimaal 2.400 euro op te halen. “Natuurlijk komen wij ook met ludieke acties en gaan we mensen helemaal gek maken en overtuigen om ons te sponsoren”, zegt Tooske, die vorig jaar het werk van War Child in Colombia bezocht. “Ik was erg onder de indruk van de impact van het werk en de verhalen die ik hoorde van de kinderen. Daarom ga ik deze uitdaging aan.”

Mededeling voor redacties (niet voor publicatie):

Een kort interview met Tooske:


Meer informatie over de Kili-Challenge 
Voor meer informatie over War Child en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Peter Schouten, woordvoerder War Child via peter.schouten@warchild.nl  en/of + 31 6 48 13 97 66