Tooske Ragas en Marco Borsato brengen interhype naar TV: Laat je stem horen voor War Child!

Jij&Ik, samen zingen voor War Child, 29 juni 20.30 uur, EO, NPO 1

Amsterdam, 7 april 2016 - Zingende ouders met hun kinderen zijn al tijden een fenomeen dat op internet miljoenen views oplevert. EO brengt nu als eerste deze hartverwarmende en muzikale internethype naar tv voor War Child. Alle kinderen in Nederland tussen de 7 en 16 jaar maken namelijk kans om samen met één van hun ouders mee te doen aan de tv-avond Jij&Ik. Tijdens deze avond zingen kinderen samen met hun vader of moeder een bekende hit voor een groot publiek.

Tooske Ragas en Marco Borsato presenteren Jij&Ik. Ze zijn enthousiast over de tv-avond voor War Child. Marco: “Wat is er nu leuker dan samen met je vader of moeder zingen? Ik doe dat zelf ook vaak met mijn kinderen. Er is zoveel talent in ons land. Ouders en kinderen: laat je stem horen!”

De inschrijving start per vandaag. Kinderen en ouders kunnen zich tot en met 8 mei aanmelden door een video te uploaden waarin zij samen zingen. Marco en zijn dochter Jada beoordelen als jury de 25 meest bekeken video’s. Zij kiezen 6 koppels van kinderen met hun vader of moeder die tijdens Jij&Ik de muzikale strijd met elkaar aan gaan. Bijzonder aan dit format is dat het publiek in de studio door middel van een staande ovatie beslist wie deze tv-avond wint.

Jij&Ik is op woensdag 29 juni te zien om 20:30 uur bij de EO op NPO 1. Die avond vraagt War Child samen met de kinderen en ouders aandacht voor de situatie van miljoenen oorlogskinderen wereldwijd. Tooske: “De band tussen kinderen en ouders is essentieel, zeker als je moet opgroeien in een extreme situatie als oorlog. Dan heb je onvoorwaardelijke steun nodig van mensen die in jou geloven en die ervoor zorgen dat je je sterk genoeg voelt om oorlogsellende te kunnen doorstaan.”

Inschrijven kan op www.jijenik.tv