Nicolas Iverson trots op leerlingen Groningse school

Première War Child schoolmusical op De Heerdstee groot feest!

Bussum, 1 juli 2014 – Het publiek heeft ademloos gekeken. Groep 8 van De Heerdstee heeft zojuist de War Child schoolmusical uitgevoerd. In het publiek zat zanger Nicolas Iverson, bekend van Holland’s Got Talent. Nicolas: "Ze mogen echt heel trots zijn op zichzelf. Ik heb er nog kippenvel van!" Nicolas heeft zelf als klein jongetje de burgeroorlog in Angola meegemaakt en is uiteindelijk met zijn familie naar Europa gevlucht. Hij weet als geen ander wat dit met kinderen doet. De Heerdstee was één van de winnaars van de VIP-premières die scholen konden winnen.

De VIP-première van de schoolmusical was een groot feest. De jonge musicalcast arriveerde in een super de luxe limousine en de leerlingen liepen als echte sterren over de rode loper. Nicolas Iverson: "De leerlingen mogen trots zijn op elkaar dat ze het verhaal met zoveel gevoel hebben uitgevoerd. Ik vind het geweldig dat we kinderen op deze manier bewust kunnen maken van het feit dat vrijheid voor hun leeftijdgenoten in andere landen niet vanzelfsprekend is."

De Koning te Rijk
Basisscholen konden dit schooljaar voor een donatie van 12 euro de schoolmusical ´De Koning te Rijk´ aanvragen. Scholen ontvingen een musicalpakket met musicalboekjes, een cd met de liedjes en actiematerialen. De liedjes zijn opgenomen in het script van het spannende avonturenverhaal dat geschreven is door Dick van den Heuvel.

Syrische vluchtelingenkinderen
Elke school die de musical opvoert heeft ook een actie georganiseerd om geld op te halen voor War Child. De opbrengst is bedoeld voor projecten van War Child, zoals bijvoorbeeld in Libanon waar de organisatie Syrische vluchtelingenkinderen helpt. Net als Nederlandse leerlingen hebben ook Syrische kinderen het recht om te spelen. In zogeheten Safe Spaces kunnen kinderen weer veilig spelen en nemen zij deel aan creatieve workshops, waardoor zij leren om te gaan met hun moeilijke situatie. Ook verzorgt War Child bijlessen Frans en rekenen, omdat veel kinderen door de oorlog niet meer naar school kunnen. Door de bijlessen kunnen zij weer zo snel mogelijk aanhaken bij het reguliere onderwijs.

De tien scholen die de musical opvoeren en het meest actief zijn geweest met actie voeren, de meest originele acties hebben opgezet of het meeste geld voor War Child hebben opgehaald, hebben gratis kaartjes ontvangen om met hun klas naar de film Oorlogsgeheimen te gaan. De War Child schoolmusical wordt mede mogelijk gemaakt door AVE, Theater ’T Spant, De Jong Verpakking, www.drukwerkmax.nl, See Tickets, Tiny Orca, www.deCDPerserij.nl, Atelier Oost, De Hondsdagen Grafisch Ontwerp, Op/maat wf, DPD en CheapCargo.


Noot voor de redactie: 

Beeldmateriaal kan gebruikt worden o.v.v. foto War Child
Foto's zijn gemaakt door Arthur de Kruijff. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Léonie Beunen persvoorlichter War Child | 06 - 24413192 | Leonie.Beunen@warchild.nl

Voor meer informatie over de schoolmusical: www.warchildschoolmusical.nl