Muzikale internethype wordt ontroerende live show tijdens TV-avond Jij&Ik

Samen zingen voor War Child op 29 juni om 20.30 uur, bij de EO op NPO1

Amsterdam, 25 mei 2016 - De internetrage waarbij ouders en kinderen samen zingen, krijgt op 29 juni een extra dimensie in het tv-programma Jij&Ik. De afgelopen weken hebben vele ouder-kind-koppels geprobeerd een plaatsje in het programma te bemachtigen door een filmpje online te plaatsen waar zij samen een bekende hit zingen. Inmiddels zijn er acht koppels geselecteerd die live met elkaar de strijd mogen aangaan tijdens de TV-avond voor War Child. Het publiek in de zaal beslist uiteindelijk door middel van een staande ovatie wie het winnende koppel is.

Marco Borsato maakte, samen met zijn dochter Jada, onderdeel uit van een jury die een keuze heeft gemaakt uit de inzendingen op internet. Marco: “Jada en ik vonden het fantastisch en ontroerend om de ouders en kinderen samen te zien zingen. Daaruit bleek hun emotionele en muzikale band en die heeft heel Nederland kunnen zien. De onvoorwaardelijke liefde voor elkaar spatte soms van het scherm. We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat tijdens de finale op het grote podium.”

Matt Simons
Het belooft een mooie TV-avond te worden, waarin ook verschillende bekende artiesten zullen optreden. Onder meer Matt Simons en Esmee Denters, die zelf bekend werd via haar filmpjes op het internet, hebben hun medewerking toegezegd. De deelnemende kinderen en ouders krijgen de komende weken heuse professionele begeleiding op het gebied van zang en performance van Babette Labeij om hen klaar te stomen voor een schitterend live optreden voor heel Nederland.

Met Jij&Ik vraagt War Child samen met de kinderen en ouders aandacht voor de situatie van miljoenen oorlogskinderen wereldwijd. De presentatie van Jij&Ik is in handen van Tooske Ragas en Marco Borsato, beiden ambassadeur van War Child. Tooske: “De band tussen ouders en kinderen is essentieel. Zeker in een oorlogssituatie heb je als kind iemand nodig die jou onvoorwaardelijk steunt. De kandidaten in Jij&Ik zijn zich hier heel goed van bewust. Zij gaan hier geen grote prijs winnen, maar vinden het fantastisch om door samen te zingen te laten zien hoe sterk je je voelt als je er voor elkaar bent.” 

Over War Child
Wereldwijd groeien bijna 250 miljoen kinderen op in een conflictgebied. War Child biedt oorlogskinderen in 12 landen een combinatie van psychosociale hulp, bescherming en onderwijs. 

Noot voor redacties (niet voor publicatie):
Voor meer informatie en interviewverzoeken presentatoren en kandidaten:  
EO: Liesbeth Moret - + 31 6 20 01 82 67 - liesbeth.moret@eo.nl   
War Child: Brigitte Boswinkel - + 31 6 38 76 22 31 brigitte.boswinkel@warchild.nl

Alle informatie over Jij&Ik is te vinden op www.jijenik.tv
De foto's in de bijlage zijn rechtenvrij te gebruiken. Graag als bron Miss Jack Art Composer vermelden.