Michaela DePrince nieuwe ambassadeur War Child

Amsterdam, 3 februari 2016, 16.00 uurVanmiddag heeft Marco Borsato in Amsterdam bekendgemaakt dat Michaela DePrince (21) zijn nieuwe collega-ambassadeur wordt van War Child. Michaela is een Sierra Leonees-Amerikaanse balletdanseres en danst sinds 2013 bij Het Nationale Ballet. “War Child is ongelooflijk trots om Michaela als nieuwe ambassadeur te hebben”, vertelde Marco.

Michaela: “Het is mijn doel om zoveel mogelijk oorlogskinderen over de hele wereld te kunnen helpen. Uit eigen ervaring weet ik wat een oorlog met kinderen doet. Ik wil ze laten zien dat zij er niet alleen voor staan. In mijn leven heb ik gelukkig veel kansen gehad. Daarom wil ik nu graag anderen helpen door iets terug te geven.” 

De komende jaren wil War Child nog meer kinderen helpen in de twaalf landen waarin zij werkt. Want het werk van War Child is meer dan ooit hard nodig. Bijna 250 miljoen kinderen leven en groeien op in oorlogsgebied. De ambassadeurs zijn van onschatbare waarde om aandacht te vragen voor het werk van War Child.

Marco is inmiddels 18 jaar ambassadeur van War Child. Marco: “Ik vind het geweldig dat Michaela ons hierbij gaat helpen. Met haar internationale status kunnen wij nog beter de urgentie van ons werk aan de rest van de wereld laten zien. Samen met haar wil ik iedereen overtuigen van de succesvolle aanpak van War Child.”

Michaela groeide tijdens de burgeroorlog als wees op in Sierra Leone. Op haar vierde werd zij geadopteerd door het Amerikaanse echtpaar DePrince. In Amerika begon Michaela aan haar veelbelovende balletcarrière. Op dit moment danst Michaela bij het Nationale Ballet. Michaela wil een rolmodel zijn voor (donkere) dansers en zou graag in de toekomst een dansschool openen in Sierra Leone.