Kom gekke bekken trekken met Ali B, Nicolien Sauerbreij en Palestijnse kinderen!

Amsterdam, 1 april 2014 - Op dinsdag 8 april en woensdag 9 april kunnen Nederlandse kinderen met hun leeftijdsgenootjes uit bezet Palestijns gebied samen spelen. Dit doen ze door via een live-verbinding gekke bekken naar elkaar te trekken. En dat doen ze niet alleen! War Child ambassadeurs Ali B en Jetske van den Elsen en Right To Play ambassadeurs Nicolien Sauerbreij en Niels Kerstholt zullen samen met de kinderen van basisschool IJplein en de Palestijnse kinderen het spel gaan spelen.

De gekke bekken campagne is een initiatief van War Child en Right To Play. Met de campagne willen zij het Nederlandse publiek op speelse wijze kennis laten maken met het belang van spelen voor kinderen in conflictgebieden. De campagne is verbonden aan een 3-jarig project van War Child en Right To Play dat mogelijk wordt gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Doel van dit project is om veilige speelplaatsen te creëren in bezet Palestijns gebied zodat Palestijnse kinderen weer gewoon kind kunnen zijn.

Het spel wordt gespeeld in een photobooth, die lijkt op het bekende pasfotohokje op de stations. De kinderen kunnen na afloop hun gekke bekken foto mee naar huis nemen. De foto’s van de Nederlandse en Palestijnse kinderen zullen later in het jaar ook nog te zien zijn in een interactieve fototentoonstelling.

Het spel is simpel. De kinderen spelen tegen hun leeftijdgenootjes in bezet Palestijns gebied en bootsen vier emoties na. Degene die het beste blij, boos, verdrietig en verbaasd kijkt, heeft gewonnen. Ook in de projecten van War Child en Right To Play leren kinderen omgaan met hun emoties. Door middel van sport, spel en psychosociale ondersteuning kunnen de kinderen hun oorlogservaringen verwerken.

Niet alleen kinderen kunnen het spel spelen. Iedereen kan gekke bekken trekken op bekkentrekken.nl vanaf maandag 7 april. De foto's kunnen gedeeld worden via Twitter en Facebook, waardoor er aandacht komt voor het belang van sport en spel voor kinderen, zoals in bezet Palestijns gebied.

-------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie: U bent van harte welkom bij de lancering van de gekke bekken campagne. 

Wanneer:Dinsdag 8 april 2014 Waar:OBS IJplein, Gedempte Insteekhaven 85, 1021 RA Amsterdam Start lancering: 13:00 uur tot 15:00 uur.

Het is mogelijk om te filmen of te fotograferen en uiteraard zijn de aanwezige ambassadeurs beschikbaar voor interviews. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Polly Breur 06 23966565, Polly.Breur@warchild.nl of Ilma Kramer: 06-48431700, Ilma.Kramer@warchild.nl van War Child.