Interactieve Gekke Bekken-fotomuur geopend in EYE

Amsterdam - 9 oktober 2014 Vanochtend hebben tv-presentatrice Jetske van den Elsen (toenmalig ambassadeur van War Child) en shorttracker Niels Kerstholt (ambassadeur Right To Play) een interactieve Gekke Bekken-fotomuur geopend. Dat deden zij in EYE in aanwezigheid van 35 kinderen van de OBS IJplein uit Amsterdam-Noord.

De fotomuur is onderdeel van de Gekke Bekkencampagne, die War Child en Right To Play op 8 april jl. samen lanceerden. Spelenderwijs trokken Nederlandse en Palestijnse kinderen toen via een live-internetverbinding in een speciale photobooth gekke bekken naar elkaar. Daarmee toverden ze een glimlach op vele gezichten. Want dat er voor kinderen in bezet Palestijns gebied momenteel soms weinig te lachen valt, stemt War Child en Right To Play bepaald niet vrolijk.

Op de fotomuur is een groot aantal gekke bekken te zien van de Nederlandse en Palestijnse kinderen die het spel met elkaar hebben gespeeld. Daarnaast kunnen de bezoekers van EYE ook nog zelf gekke bekken trekken op een tweede scherm.

Spelen en lachen zijn essentieel in de ontwikkeling van ieder kind. Maar wanneer je in een oorlogs- of conflictgebied opgroeit, is dat niet zo vanzelfsprekend als hier. War Child en Right To Play vinden dat alle kinderen waar ook ter wereld het recht hebben om zorgeloos te kunnen spelen en lachen. Ongeacht afkomst, geslacht of religie.

De Gekke Bekkencampagne is verbonden aan een driejarig project van War Child en Right To Play dat mogelijk wordt gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Doel van dit project is om veilige speelplaatsen te creëren in bezet Palestijns gebied zodat Palestijnse kinderen weer gewoon kind kunnen zijn.

De interactieve fotomuur is nog t/m 26 oktober te zien in EYE. Daarna reist de muur door naar onder meer het Museum of the Image (MOTI) in Breda. Waar de muur van 28 oktober t/m 12 december 2014 staat!


Mededeling voor redacties (niet voor publicatie):
Voor meer informatie over deze actie kunt u contact opnemen met Peter Schouten, persvoorlichter War Child: peter.schouten@warchild.nl / 06 48 13 97 66

www.warchild.nl & www.bekkentrekken.nl