Dutch Relief Alliance – Wat Heeft Noodhulp Ooit Iemand Opgeleverd

Den Haag, 24 februari 2017Veertien Nederlandse hulporganisaties die samenwerken in de Dutch Relief Alliance (DRA) bieden levensreddende noodhulp in de zwaarst getroffen gebieden en helpen mensen op de vlucht. In totaal zijn volgens de VN wereldwijd ruim 65 miljoen mensen van huis en haard verdreven vanwege conflicten, natuurgeweld of armoede. Noodhulp redt levens. In het verleden, nu en in de toekomst. Daarom lanceren veertien deelnemende Nederlandse hulporganisaties vandaag de video Wat Heeft Noodhulp Ooit Iemand Opgeleverd.

De DRA is een samenwerkingsverband tussen War Child en dertien andere Nederlandse hulporganisaties, en biedt snelle en effectieve noodhulp aan slachtoffers van internationale crises. In de afgelopen twee jaar boden DRA-leden in bijvoorbeeld Zuid-Soedan toegang tot water,  gezondheidszorg, psychosociale hulp en onderdak. En gaven DRA-leden speciale opvang en, waar mogelijk, gezinshereniging voor gevluchte kinderen. Ook verleenden de samenwerkende organisaties noodhulp aan ruim een half miljoen slachtoffers van het Syrië-conflict in Syrië, Libanon en Jordanië.

Wat heeft noodhulp ooit iemand opgeleverd

Gezamenlijk hebben de DRA-leden veel kunnen bereiken. En wat noodhulp nu eigenlijk heeft opgeleverd laten ze zien met de video Wat Heeft Noodhulp Ooit Iemand Opgeleverd, die vandaag via social media is gelanceerd. De video is gebaseerd op de scene What Have The Romans Ever Done For Anyone uit de film Life of Brian van Monty Python. En gaat over een groep demonstranten die optrekt naar de Tweede Kamer om te protesteren tegen geld voor noodhulp. Tijdens de busreis komen ze erachter hoeveel mensen de afgelopen jaren geholpen of zelfs gered zijn met hulp van de Nederlandse organisaties.

Bekijk de video:

Over de Dutch Relief Alliance

De Dutch Relief Alliance (DRA) biedt snelle en effectieve noodhulp aan slachtoffers van internationale crises. De Alliance is een samenwerkingsverband tussen 14 Nederlandse NGO’s, gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 
De DRA bestaat uit: CARE Nederland, Cordaid, Dorcas, ICCO en Kerk in Actie, Oxfam Novib, Plan Nederland, Save the Children, Tear, Terre des Hommes, Stichting Vluchteling, War Child, War Trauma Foundation, World Vision en ZOA.