Challenge Klaas van Kruistum vs Victor Reinier opening De SpeelGOEDwinkel op Utrecht CS

Op maandagavond 22 januari om 19:00 uur openen Klaas van Kruistum en Victor Reinier De SpeelGOEDwinkel van War Child, Save the Children en UNICEF Nederland. Een spannende challenge bepaalt wie van de twee deze speciale pop-up store officieel mag openen. De opening is het begin van een week die geheel in het teken staat van TeamUp, het project voor gevluchte kinderen in Nederland. In de pop-up store zijn de hele week activiteiten uit het TeamUp-programma te volgen.

Met De SpeelGOEDwinkel zetten War Child, Save the Children en UNICEF Nederland de spotlights op TeamUp, het gezamenlijke project dat gevluchte kinderen in Nederland ondersteunt met hun sociaal emotionele ontwikkeling. Door sport-, spel- en dansactiviteiten op vaste tijden en met vaste professionele vrijwilligers krijgen de gevluchte kinderen structuur, ontspanning en veiligheid. En dat is precies waar deze groep kinderen zo’n behoefte aan heeft.

Spelenderwijs leren 

Alle activiteiten hebben een dieperliggend doel. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress. Het helpt hen met het verwerken van hun oorlogs- en vluchtervaringen waarmee het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.

Uitbreiding

TeamUp draait inmiddels in ruim twintig opvanglocaties door het hele land; een flinke uitbreiding die vorig jaar mede mogelijk is gemaakt door een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Dit jaar breidt TeamUp uit naar meerdere locaties. Sinds de start in 2016 heeft TeamUp al meer dan duizend kinderen bereikt die een uurtje per week weer even kind kunnen zijn.

Activiteiten

Met De SpeelGOEDwinkel maakt TeamUp de activiteiten voor iedereen in Nederland zichtbaar. Het geeft iedereen de mogelijkheid om te ervaren wat TeamUp doet met gevluchte kinderen in Nederland. Door deel te nemen aan de activiteiten van TeamUp wordt het duidelijk dat TeamUp meer is dan spelen alleen.

De hele week vinden er diverse workshops plaats, waarvan er sommige worden begeleid door Bekende Nederlanders.

Datum Activiteit Bekende Nederlanders
22-01-2017 Opening Victor Reinier en Klaas van Kruistum
24-01-2017 Kidsmiddag Youtubers Quinty Misiedjan (@quinsding) Jeroen van Holland (@jeroenvholland)
25-01-2017 Nederland in beweging Olga Commandeur