Afdalen van de top van Rotterdam voor War Child's Kili-Challenge

Amsterdam, 20 oktober - Durf jij van Delftse Poort, met 151 meter één van de hoogste wolkenkrabbers van Nederland, af te dalen aan een touwtje? Op zondag 26 oktober is dit icoon van de Rotterdamse skyline het decor van een bijzondere actie. 

Die dag gaat een groep van 60 waaghalzen van dit enorme gebouw abseilen. Ze doen dit om aandacht te vragen voor de zogenaamde Kili-Challenge: begin volgend jaar beklimmen zij samen met War Child de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika (5895 meter).

Om aan deze Kili-Challenge mee te kunnen doen, moeten de Challengers ieder minimaal 2.400 euro aan sponsoring ophalen. Daarmee kunnen 20.000 oorlogskinderen geholpen worden. Want een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit. Ze hebben het recht om in vrede op te groeien, hun talenten te ontwikkelen en te worden wie ze willen zijn.

"De Kili-Challenge vraagt het beste van de deelnemers op twee manieren. Aan de ene kant is de Kilimanjaro beklimmen een loodzware uitdaging, zowel fysiek als mentaal. Aan de andere kant is er de uitdaging voor iedereen om minimaal 2.400 euro in te zamelen voor War Child. Wij zijn erg blij dat deze avonturiers zich hebben opgegeven om mee te doen. Deze challenge levert een concrete bijdrage aan een betere toekomst voor kinderen in oorlogsgebieden," aldus War Child-directeur Bernard Uyttendaele, die zelf ook de Kilimanjaro zal beklimmen.

De deelnemers kunnen zelf abseilen of hun plekje vergeven aan de hoogste bieder om zo meer sponsorgelden binnen te halen voor oorlogskinderen.


Mededeling voor redacties (niet voor publicatie):
Media zijn van harte uitgenodigd om verslag te doen van het abseilen op zondag 26 oktober. Het is mogelijk deelnemers te interviewen die dag. Benieuwd naar hun motivatie? Kijk op http://www.warchild.nl/doe-mee-met-de-kili-challenge voor hun persoonlijke verhalen!

Lijkt het jou als journalist een spannend verhaal om van Delftse Poort af te dalen? Er is een beperkt aantal plaatsen gratis beschikbaar voor media die ook graag zelf zouden willen abseilen. Aanmelden kan via Peter Schouten (zie hieronder).

Het abseilen vindt plaats tussen 13.00 en 17.00 uur in Rotterdam. Bij windkracht 4 of hoger kan er niet worden ge-abseild. De deelnemers zullen dan een trappenrace doen: 4 keer omhoog en omlaag over de 745 treden die het gebouw telt. Adres: Delftse Poort, Weena 505, Rotterdam.

Dankzij de steun en medewerking van de eigenaar van gebouw Delftse Poort en Nationale Nederlanden kan deze unieke actie plaatsvinden. Voor meer informatie: Joanne Roozenburg, asset manager CBRE Dutch Office Fund.

Meer informatie en aanmelden: Peter Schouten, persvoorlichter War Child: peter.schouten@warchild.nl | 06 48 13 97 66