Persberichten 2014

Bekijk hieronder de persberichten van War Child in 2014

16/12/2014 Reactie War Child op aanslag Pakistan
Nota bene op de dag dat in Geneve nieuwe Richtlijnen voor Bescherming van Scholen en Universiteiten tegen Militair Gebruik tijdens Gewapend Conflict worden gepresenteerd, heeft een vreselijke aanslag op een school in Peshawar (Pakistan) plaatsgevonden. De Pakistaanse regering spreekt van meer dan 130 doden, waaronder 100 kinderen. Voor War Child is het helder: kinderen horen niet thuis in gewapende conflicten. Nooit.
Lees meer 

09/12/2014 Recordopbrengst Jip's chocoladeletters
Met maar liefst 43.568 verkochte chocoladeletters heeft Jip Maathuis dit jaar zijn record van vorig jaar (36.500) ruim verbroken. De 17-jarige Jip zet zich al sinds zijn negende in voor War Child door chocoladeletters te verkopen. Van elke letter gaat 1 euro naar War Child in Zuid-Soedan. Vanaf 2007 heeft de ondernemende Jip ruim 250.000 chocoladeletters verkocht.
Lees meer 

26/10/2014 Abseilen in Rotterdam voor War Child's Kili-Challenge groot succes
Maar liefst zestig waaghalzen zijn vanmiddag afgedaald van Delftse Poort voor de War Child Kili-Challenge.
Lees meer

23/10/2014 Grootschalige crises vragen om hervormingen in humanitaire hulp
Hoe kan de Nederlandse sector bijdragen aan betere noodhulp bij een crisis? Dertien Nederlandse humanitaire organisaties willen met concrete antwoorden komen op deze vraag en organiseren daarom een Nederlandse Humanitaire Top. Deze Humanitaire Top vindt plaats op 12 februari 2015.
Lees meer

20/10/2014 Afdalen van de top van Rotterdam voor War Child's Kili-Challenge.
Durf jij van Delftse Poort, met 151 meter één van de hoogste wolkenkrabbers van Nederland, af te dalen aan een touwtje? Op zondag 26 oktober is dit icoon van de Rotterdamse skyline het decor van een bijzondere actie.
Lees meer

17/10/2014 Vertrek Bert Koenders uit Raad van Toezicht War Child
Vanwege zijn beëdiging als minister van Buitenlandse Zaken legt Bert Koenders per direct zijn functie als lid van de Raad van Toezicht van War Child neer.
Lees meer

12/10/2014 War Child stadion challenge groot succes
Zondag 12 oktober vond de allereerste War Child Stadion Challenge plaats bij het Kyocera Stadion van ADO Den Haag. Ruim 500 kinderen bestormden tien opblaasbare stormbanen, waarna alle deelnemers één voor één de mogelijkheid kregen om zijn of haar mooiste doelpunt te maken op de heilige grasmat van het stadion, op een echte ADO keeper!
Lees meer

09/10/2014 Interactieve Gekke Bekken-fotomuur geopend in EYE 
Vanochtend hebben tv-presentatrice Jetske van den Elsen (ambassadeur War Child) en shorttracker Niels Kerstholt (ambassadeur Right To Play) een interactieve Gekke Bekken-fotomuur geopend. Dat deden zij in EYE in aanwezigheid van 35 kinderen van de OBS IJplein uit Amsterdam-Noord.
Lees meer 

08/10/2014 Scholen in Nederland tekenen voor oorlogskinderen
In de tekenles van groep 8 van de Willibrordusschool te Middelbeers is een samenwerking tussen       War Child en Tekenfund gestart onder het motto “getekend dóór oorlog - getekend vóór War Child”
Lees meer

06/10/2014 War Child Stadion Challenge: kom op de dag zelf en doe mee!
Al honderden jonge voetballers hebben zich inmiddels ingeschreven voor de War Child Stadion Challenge op 12 oktober in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag. Dat is goed nieuws, maar aanmelden is nog steeds mogelijk, ook op de dag zelf! 
Lees meer

21/09/2014 Foto-expositie "Room No.4" geopend in Domkerk, Utrecht
Over de realiteit van gedetineerde Palestijnse kinderen in Oost-Jerusalem. 
Lees meer

08/09/2014 War Child genomineerd voor Transparant Prijs 2014
War Child is voor de negende keer in tien jaar tijd genomineerd voor de Transparant Prijs van Price Waterhouse Coopers. In 2006, 2007 en 2010 won War Child deze belangrijke award al, die het open karakter van de organisatie bevestigt. 
Lees meer

04/09/2014 Room No. 4 - Foto-expositie: de realiteit van gedetineerde Palestijnse kinderen in Oost-Jeruzalem
Tijdens de Vredesweek op de Internationale Dag van de Vrede, zondag 21 september, zal in de Domkerk in Utrecht om 14:00 uur de fototentoonstelling "Room No.4" worden geopend. De foto´s bij de tentoonstelling illustreren de realiteit van gedetineerde Palestijnse kinderen in Oost-Jeruzalem. 
Lees meer

12/08/2014 "Ik wil weer kunnen ademen" - kinderen in Gaza zwaar getroffen
“Toen de bombardementen begonnen, dacht ik dat mijn hart even stilstond. Ik kreeg geen lucht meer,” vertelt de 12-jarige Jamila. Medewerkers van War Child maken zich grote zorgen over de impact van het Gaza- conflict op kinderen. Niet alleen fysiek, maar vooral ook psychisch. “Nachtmerries, bedplassen, huilbuien en woedeaanvallen zijn het gevolg van het voortdurende geweld. De afgelopen weken hebben kinderen dag en nacht het geluid van bommen en explosies moeten aanhoren. Het maakt ze ongelooflijk bang en onrustig,” vertelt Jamal, medewerker van War Child in Gaza. 
Lees meer

12/07/2014 Kinderen Gaza slachtoffer van het geweld
Sinds 7 juli voert Israël hevige aanvallen uit op de Gazastrook. Dit heeft inmiddels tot 114 doden geleid aan de Palestijnse kant. Hiervan is tweederde burger, waaronder 30 kinderen en 17 vrouwen (bron: OCHA). Daarnaast zijn 680 Palestijnen gewond geraakt, waarvan eenderde kinderen (221) zo meldt het Palestijnse ministerie van volksgezondheid. 1.500 kinderen worden rechtstreeks getroffen door het geweld, door familieleden die gewond zijn geraakt of gedood en door de vernietiging van hun huizen. Door al het geweld heeft War Child zijn programma’s in bezet Palestijns gebied tijdelijk stil moeten leggen. 
Lees meer

07/07/2014 IKEA Foundation steunt project War Child in Zuid-Soedan
Woensdag 9 juli is het drie jaar geleden dat Zuid-Soedan onafhankelijk werd. Al jaren wordt het land geteisterd door een burgeroorlog. Sinds december 2013 is het geweld in Zuid-Soedan weer opgelaaid. Kinderen worden elke dag geconfronteerd met gewelddadigheden en zijn daardoor kwetsbaar voor misbruik en uitbuiting. Scholen zijn verwoest waardoor kinderen beperkt toegang hebben tot onderwijs. Met steun van de IKEA Foundation creëert War Child voor kinderen in Zuid-Soedan veilige plaatsen waar ze kunnen spelen, en waar ze leren rekenen en schrijven.
Lees meer

03/07/2014 Nicolas Iverson trots op leerlingen Groningse school
Het publiek heeft ademloos gekeken. Groep 8 van De Heerdstee heeft zojuist de War Child schoolmusical uitgevoerd. In het publiek zat zanger Nicolas Iverson, bekend van Holland’s Got Talent. Nicolas: "Ze mogen echt heel trots zijn op zichzelf. Ik heb er nog kippenvel van!" 
Lees meer

23/06/2014 Guus Meeuwis eregast bij landelijke VIP-première War Child Schoolmusical
Op vrijdag 27 juni is zanger Guus Meeuwis eregast bij de première van de War Child schoolmusical bij de Gooilandschool in Bussum. Samen met winnares van The Voice Kids 2013 Laura van Kaam en zanger Nicolas Iverson, bekend van Holland´s Got Talent, woont Guus de uitvoering bij van de musical “De Koning te Rijk”. Onlangs kregen de leerlingen te horen dat zij de winnaars zijn van de landelijke War Child VIP- première. 
Lees meer 

26/05/2014 Guus Meeuwis, Laura van Kaam en Nicolas Iverson naar premières War Child schoolmusical op basisscholen
Vandaag kregen de leerlingen van de Koningin Emmaschool in Apeldoorn, de Heerdstee in Groningen, Gooilandsschool in Bussum en De Wichelroede in Udenhout te horen dat ze winnaars zijn van één van de vier VIP-premières van War Child.  Guus Meeuwis gaat op 27 juni naar de landelijke première in Bussum. 
Lees meer

28/04/2014 Oorlogskinderen van nu steunen oorlogskinderen van toen
Hanneke Groenteman, Hedy d’Ancona en Koos Postema steunen 4/5 mei campagne War Child, “Laat mijn verhaal niet zijn verhaal worden”.
Lees meer

01/04/2014 Kom gekke bekken trekken met Ali B, Nicolien Sauerbreij en Palestijnse kinderen
Op dinsdag 8 april en woensdag 9 april kunnen Nederlandse kinderen met hun leeftijdsgenootjes uit bezet Palestijns gebied samen spelen. Dit doen ze door via een live-verbinding gekke bekken naar elkaar te trekken. En dat doen ze niet alleen! War Child ambassadeurs Ali B en Jetske van den Elsen en Right To Play ambassadeurs Nicolien Sauerbreij en Niels Kerstholt zullen samen met de kinderen van basisschool IJplein en de Palestijnse kinderen het spel gaan spelen.
Lees meer  

11/03/2014 Wereldwijde wake voor Syrië op 3e verjaardag crisis - #withsyria
Aan de vooravond van de derde verjaardag van de Syrië Crisis komen duizenden mensen in meer dan 30 landen bij elkaar in solidariteit met de Syrische bevolking.
Lees meer 

28/02/2014 Publieke oproep om verloren generatie Syrische kinderen te voorkomen
Aan de vooravond van het vierde jaar van de oorlog in Syrië, roepen hulporganisaties in binnen- en buitenland iedereen op hun stem te laten horen voor de kinderen die door de oorlog worden getroffen. 
Lees meer 

04/02/2014 Nationale Postcode Loterij kent 13e trekking toe aan project 'Samen voor Syrië' 
Dankzij de toekenning van 3 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij kunnen Stichting Vluchteling, War Child en UNHCR de meest kwetsbare slachtoffers van de Syrische oorlog beter beschermen en weerbaarder maken. De organisaties zullen zowel in Syrië als in Libanon zorgen voor huisvesting, medische hulp en psychosociale zorg.
Lees meer

13/01/2014 Guus lanceert nieuwe War Child schoolmusical 
Op maandagmiddag 13 januari lanceerde Guus Meeuwis in Koninklijk Theater Carré de musical De Koning Te Rijk. Niet alleen verbindt de zanger zijn gezicht aan de War Child schoolmusical, ook stelt hij twee nummers ter beschikking: 'Armen Open' en 'Het Kan Hier Zo Mooi Zijn'. De liedjes zijn opgenomen in het script van het spannende avonturenverhaal, dat geschreven is door Dick van den Heuvel.
Lees meer 

13/01/2014 Lancering nieuwe War Child schoolmusical door Guus Meeuwis
Guus Meeuwis zei volmondig 'ja' toen War Child vroeg of hij het gezicht wilde worden van de nieuwe schoolmusical van War Child. Vandaag lanceert hij, samen met William Spaaij, in Koninklijk Theater Carré op feestelijke wijze de musical De Koning Te Rijk.
Lees meer