Programma Peace Sessions Festival

Peace Sessions Festival - dé plek waar je onze ambassadeurs ontmoet, alles over ons werk ontdekt en de activiteiten die wij met kinderen in oorlog doen zelf kunt ervaren. Met trots delen we alvast een aantal hoogtepunten van het programma.
Peace Sessions Festival

Op 21 september organiseren wij het Peace Sessions Festival. Zien we jou daar?

Foto: War Child

Peace Sessions Festival

De locatie van ons Peace Sessions Festival: aan het strand in Den Haag

Foto: Strandpaviljoen De Staat

Het Peace Sessions Festival vindt plaats op het strand in Den Haag. En alle activiteiten in en rond het strandpaviljoen De Staat hebben we verdeeld over verschillende tenten: House of Peace, Peace Experience, Kids Safe Space en een Peace Bar.

Terwijl je door de duinen naar het Peace Sessions Festival loopt, luister je naar het indrukwekkende verhaal van Jasmine (8) uit Syrië. Dankzij de 3D-geluidstechniek hóór je niet alleen haar verhaal - veertien minuten lang sta jij in de schoenen van Jasmine. De Warcast hebben wij samen met onder meer singer-songwriter Damien Rice, dj Michiel Veenstra en Spotify gemaakt.

- House of Peace -

Hila Noorzai presenteert het Peace Sessions Festival

Hila Noorzai, Qmusic DJ, AD Ochtendshow To Go presentator & Linda.Meiden columniste is deze dag onze host. Door haar eigen achtergrond voelt Hila zich sterk verbonden met War Child en daarom zet zij zich graag voor ons in.

Marco Borsato: twintig jaar War Child in beeld

Dat Marco Borsato onze ambassadeur is, weet Nederland inmiddels wel. Maar wist je ook dat Marco wel raad weet met een camera in zijn hand? Tijdens zijn vele reizen voor War Child heeft hij talloze indrukwekkende beelden geschoten. Speciaal voor het Peace Sessions Festival vertelt hij de verhalen achter zijn beste foto's tijdens reizen voor War Child.

Marco Borsato placeholder

Marco Borsato is zanger, onze ambassadeur én begenadigd fotograaf

Foto: War Child

Peace Sessions Festival

Presentatrice van het Peace Sessions Festival: Hila Noorzai

Foto: www.radiofreak.nl

Ambassadeur Victor laat je ervaren wat wij doen voor gevluchte kinderen

Wist je dat we sinds 2016 ook in Nederland werken? Dit initiatief heet TeamUp. Samen met Save the Children en UNICEF bieden we gevluchte kinderen in Nederlandse opvangcentra gestructureerde recreatieve activiteiten, zoals sport, spel en dans. Deze oefeningen dienen altijd een onderliggend doel. Hoe precies? Ontdek het tijdens een TeamUp-sessie met onze ambassadeur Victor Reinier.

75 Jaar na Auschwitz voelt Zoni Weisz de pijn nog steeds

In mei 1944 werd Zoni Weisz als zevenjarig Sinti-jongetje met zijn familie uit huis gehaald en gedeporteerd naar Auschwitz. Hij keerde als enige terug. Inmiddels is Zoni (82) een internationaal bekende, succesvolle ondernemer. Luister naar zijn aangrijpende levensverhaal en hoe zijn oorlogsverleden hem tot op de dag van vandaag beïnvloedt.

Optredens van finalisten Jij&Ik voor War Child

In onze jaarlijkse tv-show Jij&Ik voor War Child krijgen kinderen samen met hun ouders de kans om te schitteren voor heel Nederland. De afgelopen jaren hebben we veel nieuw talent mogen verwelkomen, waaronder Stella en haar vader David, Luc en zijn vader Jeroen en Janae en haar moeder Jennifer. Geniet tijdens het festival van bijzondere optredens van deze koppels!

Victor Reinier

Doe mee tijdens een TeamUp-sessie met onze ambassadeur Victor Reinier

Foto: War Child

Jij&Ik

Geniet tijdens het festival van optredens van de finalisten van Jij&Ik voor War Child

Foto: Jeppe Schilder

- Peace Experience -

Vraag onze landendirecteur Leen Noltes uit DR Congo de hemd van het lijf

Hoe is het om in een oorlogsgebied te wonen en te werken? Leen Noltes - onze landendirecteur in de Democratische Republiek Congo (DRC) kan je er alles over vertellen. DRC wordt al ruim twintig jaar geteisterd door interne conflicten. Hoe kan het dat er al zo lang oorlog heerst? En wat doet War Child precies voor de kinderen daar? Leen beantwoordt al je vragen.

Security Training: hoe blijf je veilig in conflictgebieden?

Dichtbij het vuur werken brengt de nodige risico's met zich mee. Wat voor onveilige situaties komen onze collega's tegen in hun werk voor kinderen in conflictgebieden? En hoe bereiden we ons hierop voor? Je ervaart het zelf tijdens de interactieve sessie 'Expat Preventive'. Durf jij het aan? (Let op: vanaf 18 jaar)

Collega Ken Miller: Caregiver Support Intervention (Engelstalig)

"Als je de ouders helpt, help je het kind." Beter dan Ken kunnen wij het niet verwoorden. Oorlog veroorzaakt enorme stress en onzekerheid voor kinderen én hun ouders. In deze sessie vertelt kinderpsycholoog en War Child-medewerker Ken Miller over ons nieuwe programma waarin wij ouders begeleiden - zodat zij hun kinderen zo goed mogelijk kunnen steunen.

drc

Landendirecteur Leen Noltes vertelt je alles over ons werk in de Democratische Republiek Congo (DRC)

Foto: War Child

Quinty ambassadeur

YouTuber Quinsding geeft een speciale TeamUp-training voor kinderen

Foto: A Million Faces

- Kids Safe Space -

Silent Disco: met je eigen koptelefoon dansen op muziek

Ooit gehoord van een festival zonder muziek? Wij ook niet. Zorg er dus voor dat je onze Silent Disco niet misloopt! Zet de koptelefoon op en dans op het strand de sterren van de hemel. Alleen jij en de andere kinderen met een koptelefoon op horen de muziek.

TeamUp met Quinsding

Wij werken in veertien landen over de hele wereld, maar óók in Nederland. Met ons programma TeamUp doen we in verschillende opvangcentra door het hele land sportactiviteiten, dans en spellen met gevluchte kinderen. Dat is niet alleen heel belangrijk, maar ook ontzettend leuk. Doe jij mee? Bekende YouTuber Quinsding laat je zien hoe het moet! (Let op: vanaf 7 jaar)

Leer trommelen met Barry

Altijd al willen leren trommelen? Steek je handen uit je mouwen tijdens de trommelles van Barry! Wie weet ben jij wel een natuurtalent... Veel plezier!

Maak jij de beste vlieger?

In Afghanistan is vliegeren een nationale sport. Tijdens de vliegerwedstrijden proberen de deelnemers het touw van de ander door te snijden met het touw van de eigen vlieger. Geen zorgen: zover gaan wij niet. Maar we gaan wel zelf vliegers maken! En uitproberen op het strand, natuurlijk.

Laat een 'peace'-teken schminken

De dag staat in het teken van de vrede. Logisch dus, dat jij een kleurrijk 'peace'-teken op je wang lang schminken! Of natuurlijk iets anders. Laat je opmaken door professionele schminkartiesten.

Peace Sessions Festival

Maak je eigen vlieger tijdens het Peace Sessions Festival

Foto: Rene Vincit

Peace Sessions Festival

Zien we jouw swingen in onze Silent Disco op het strand?

Foto: Kaapstad Magazine

- Peace Bar -

Foto-expositie van Marco Borsato

Marco Borsato is naast ambassadeur en zanger, ook een begenadigd fotograaf. In twintig jaar tijd heeft hij vele reizen gemaakt voor War Chilld - en talloze indrukwekkende beelden geschoten. Speciaal voor het Peace Sessions Festival exposeert hij zijn beste foto’s.

Leren op een tablet - ook in oorlog: ontdek de kracht van Can't Wait to Learn

Meer dan 32 miljoen kinderen uit conflictgebieden in de wereld zien nooit een leraar. Omdat er in hun land oorlog is of was. Of omdat ze gevlucht zijn. Daarom ontwikkelde wij samen met (inter)nationale partners een innovatieve en prijswinnende lesmethode: Can’t Wait to Learn. Hoe dit precies werkt? Pak een tablet en ervaar zelf de kracht van spelend leren.

CWTLtablet2

Dankzij tabletonderwijs kunnen kinderen in oorlog blijven leren

Foto: War Child

- Strandactiviteiten -

Sport en spel door Vinea

Onze partner Vinea is heeft ontzettend veel leuke zomeractiviteiten voor je in petto. Van sokworstelen, zandkastelen bouwen, touwtrekken, voetballen tot powerliften... Doe jij mee?

Graffiti workshop

Hoe worden die enorme graffititekeningen gemaakt? Street artist Rozer leert je de fijne kneepjes van het vak tijdens een graffiti workshop. Maak met z'n alleen een levensgroot kunstwerk voor de vrede!