Programma Peace Sessions Festival

Peace Sessions Festival - dé plek waar je onze ambassadeurs ontmoette, alles over ons werk ontdekte en de activiteiten die wij met kinderen in oorlog doen zelf kon ervaren. Hier vind je een aantal hoogtepunten van het programma terug.
Peace Sessions Festival War Child

Op 21 september organiseerden wij het Peace Sessions Festival.

Foto: War Child

Peace Sessions Festival De Staat locatie

De locatie van ons Peace Sessions Festival: aan het strand in Den Haag

Foto: Strandpaviljoen De Staat

Het Peace Sessions Festival vond plaats op het strand in Den Haag. Alle activiteiten in en rond het strandpaviljoen De Staat waren verdeeld over verschillende tenten: House of Peace, Peace Experience, Kids Safe Space en een Peace Bar.

Terwijl je door de duinen naar het Peace Sessions Festival loopt, luister je naar het indrukwekkende verhaal van Jasmine (8) uit Syrië. Dankzij de 3D-geluidstechniek hóór je niet alleen haar verhaal - veertien minuten lang sta jij in de schoenen van Jasmine. De Warcast hebben wij samen met onder meer singer-songwriter Damien Rice, dj Michiel Veenstra en Spotify gemaakt.

- House of Peace -

Hila Noorzai presenteert het Peace Sessions Festival

Hila Noorzai, Qmusic DJ, AD Ochtendshow To Go presentator & Linda.Meiden columniste is deze dag onze host. Door haar eigen achtergrond voelt Hila zich sterk verbonden met War Child en daarom zet zij zich graag voor ons in.

Marco Borsato: twintig jaar War Child in beeld

Dat Marco Borsato onze ambassadeur is, weet Nederland inmiddels wel. Maar wist je ook dat Marco wel raad weet met een camera in zijn hand? Tijdens zijn vele reizen voor War Child heeft hij talloze indrukwekkende beelden geschoten. Speciaal voor het Peace Sessions Festival vertelt hij de verhalen achter zijn beste foto's tijdens reizen voor War Child.

Marco Borsato ambassadeur War Child

Marco Borsato is zanger, onze ambassadeur én begenadigd fotograaf

Foto: War Child

Peace Sessions Festival Hila Noorzai Qmusic

Presentatrice van het Peace Sessions Festival: Hila Noorzai

Foto: www.radiofreak.nl

Ambassadeur Victor laat je ervaren wat wij doen voor gevluchte kinderen

Wist je dat we sinds 2016 ook in Nederland werken? Dit initiatief heet TeamUp. Samen met Save the Children en UNICEF bieden we gevluchte kinderen in Nederlandse opvangcentra gestructureerde recreatieve activiteiten, zoals sport, spel en dans. Deze oefeningen dienen altijd een onderliggend doel. Hoe precies? Ontdek het tijdens een TeamUp-sessie met onze ambassadeur Victor Reinier.

75 Jaar na de oorlog voelt Zoni Weisz de pijn nog steeds

'Zoni Weisz is een man die echt iets te vertellen heeft.' - Prof.dr. Hans Blom, voormalig directeur van het NIOD. Als Sinti-jongen van zeven jaar oud ontsnapte hij maar net aan de gruwelijkheden van Auschwitz. Zijn familie overleefde de oorlog niet. Een half miljoen Sinti en Roma werden tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoord. Op het Peace Sessions Festival vertelt hij over de ‘Vergeten Holocaust’ en wat hij heeft meegemaakt.

Laat je meeslepen door de gedichten van Noor Intisar

Campusdichter én doctoraal studente aan de Universiteit Antwerpen en VU Amsterdam, geeft op geheel eigen wijze haar poëtische visie op de dag.

Optredens van finalisten Jij&Ik voor War Child

In onze jaarlijkse tv-show Jij&Ik voor War Child krijgen kinderen samen met hun ouders de kans om te schitteren voor heel Nederland. De afgelopen jaren hebben we veel nieuw talent mogen verwelkomen, waaronder Stella en haar vader David, Luc en zijn vader Jeroen en Janae en haar moeder Jennifer. Geniet tijdens het festival van bijzondere optredens van deze koppels!

Slotoptreden door Julia Zahra een souldiva met pop sound

Op 18-jarige leeftijd was Julia Zahra de jongste winnaar van de Voice of Holland ooit. Na de show bracht ze haar eerste album uit die de nummer één positie bereikte op iTunes. Een jaar later won ze de tv-wedstrijd ‘De Beste Zangers van Nederland’ met het nummer 'Just an Illusion'. Nu staat ze op het punt om een nieuw album op te nemen en gaat ze op tour, maar niet voordat ze de sterren van de hemel zingt tijdens het Peace Sessions Festival.

Victor Reinier ambassadeur War Child

Doe mee aan een TeamUp-sessie met onze ambassadeur Victor Reinier

Foto: War Child

Jij&Ik voor War Child kinderen optreden

Geniet tijdens het festival van optredens van de finalisten van Jij&Ik voor War Child

Foto: Jeppe Schilder

Slotoptreden door souldiva Julia Zahra

- Peace Experience -

Wonen en werken in een conflictgebied in DR Congo – Hoe is dat?

Hoe is het om in een conflictgebied te wonen en te werken? Leen Noltes - onze landendirecteur in de Democratische Republiek Congo (DRC) - kan je er alles over vertellen. DRC wordt al ruim twintig jaar geteisterd door interne conflicten. Hoe komt het dat het geweld er al zo lang voortduurt? En wat doet War Child precies voor de kinderen daar? Stel al je vragen aan Leen.

Security Training: hoe blijf je veilig in conflictgebieden?

Dichtbij het vuur werken brengt de nodige risico's met zich mee. Wat voor onveilige situaties komen onze collega's tegen in hun werk voor kinderen in conflictgebieden? En hoe bereiden we ons hierop voor? Je ervaart het zelf tijdens de interactieve sessie 'Expat Preventive'. Durf jij het aan? (Let op: vanaf 18 jaar)

Een kijkje in de klas: Can’t Wait to Learn

Meer dan 32 miljoen kinderen uit conflictgebieden in de wereld zien nooit een leraar - omdat er in hun land oorlog is of was - of omdat ze gevlucht zijn. Programma directeur Kate Radford zal ons alles vertellen over een innovatief tablet-onderwijsprogramma: Can’t Wait to Learn, dat wij samen met (inter)nationale projectpartners hebben ontwikkeld.

In gesprek met Hendrik-Jan Harbers (landendirecteur Midden-Oosten)

In Libanon, Irak en Jordanië zijn miljoenen vluchtelingen gehuisvest, waarvan de helft van deze vluchtelingen kind is. Onze landendirecteur Hendrik-Jan vertelt je hoe we deze kinderen in het Midden-Oosten helpen.

Samuel DR Congo Burundi_180628

Landendirecteur Leen Noltes vertelt je alles over ons werk in de Democratische Republiek Congo (DRC)

Foto: War Child

Quinty Quinsding ambassadeur War Child

YouTuber Quinsding geeft een speciale TeamUp-training voor kinderen

Foto: A Million Faces

- Kids Safe Space -

Silent Disco: met je eigen koptelefoon dansen op muziek

Ooit gehoord van een festival zonder muziek? Wij ook niet. Zorg er dus voor dat je onze Silent Disco niet misloopt! Zet de koptelefoon op en dans op het strand de sterren van de hemel. Alleen jij en de andere kinderen met een koptelefoon op horen de muziek.

TeamUp met Quinsding

Wij werken in veertien landen over de hele wereld, maar óók in Nederland. Met ons programma TeamUp doen we in verschillende opvangcentra door het hele land sportactiviteiten, dans en spellen met gevluchte kinderen. Dat is niet alleen heel belangrijk, maar ook ontzettend leuk. Doe jij mee? Bekende YouTuber Quinsding laat je zien hoe het moet! (Let op: vanaf 7 jaar)

Leer trommelen met Barry

Altijd al willen leren trommelen? Steek je handen uit je mouwen tijdens de trommelles van Barry! Wie weet ben jij wel een natuurtalent... Veel plezier!

Maak jij de beste vlieger?

In Afghanistan is vliegeren een nationale sport. Tijdens de vliegerwedstrijden proberen de deelnemers het touw van de ander door te snijden met het touw van de eigen vlieger. Geen zorgen: zover gaan wij niet. Maar we gaan wel zelf vliegers maken! En uitproberen op het strand, natuurlijk.

Laat een 'peace'-teken schminken

De dag staat in het teken van de vrede. Logisch dus, dat jij een kleurrijk 'peace'-teken op je wang lang schminken! Of natuurlijk iets anders. Laat je opmaken door professionele schminkartiesten.

Peace Sessions Festival kinderen War Child

Maak je eigen vlieger tijdens het Peace Sessions Festival

Foto: Rene Vincit

Peace Sessions Festival War Child kinderen

Zien we jouw swingen in onze Silent Disco op het strand?

Foto: Kaapstad Magazine

- Peace Bar -

Foto-expositie van Marco Borsato

Marco Borsato is naast ambassadeur en zanger, ook een begenadigd fotograaf. In twintig jaar tijd heeft hij vele reizen gemaakt voor War Chilld - en talloze indrukwekkende beelden geschoten. Speciaal voor het Peace Sessions Festival exposeert hij zijn beste foto’s.

Leren op een tablet - ook in oorlog: ontdek de kracht van Can't Wait to Learn

Meer dan 32 miljoen kinderen uit conflictgebieden in de wereld zien nooit een leraar. Omdat er in hun land oorlog is of was. Of omdat ze gevlucht zijn. Daarom ontwikkelde wij samen met (inter)nationale partners een innovatieve en prijswinnende lesmethode: Can’t Wait to Learn. Hoe dit precies werkt? Pak een tablet en ervaar zelf de kracht van spelend leren.

Can't Wait to Learn Sudan tablet

Dankzij tabletonderwijs kunnen kinderen in oorlog blijven leren

Foto: War Child

- Peace at the Beach -

Sport en spel door Vinea

We toveren het strand van de Den Haag om tot één groot sport- en speelparadijs met Beach volleybal, een Expeditie Robinson parcours, touwtrekken, powerkiten, vliegeren, graffiti workshop en een springkussen voor de allerkleinsten.

Graffiti workshop

Hoe worden die enorme graffititekeningen gemaakt? Street artist Rozer leert je de fijne kneepjes van het vak tijdens een graffiti workshop. Maak met z'n alleen een levensgroot kunstwerk voor de vrede!