Nationale Postcode Loterij

War Child en de Postcode LoterijNationale Postcode Loterij

War Child is één van de beneficiënten van de Nationale Postcode Loterij; de grootste goede doelen loterij van Nederland. Vijftig procent van de loterijopbrengsten wordt verdeeld over 99 goede doelen werkzaam op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland.

Samenwerking
Sinds 2000 is War Child beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij. Vanaf 2010 ontvangt War Child jaarlijks een fantastische bijdrage van €1,35 miljoen. In 2014 is de samenwerking geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de samenwerking is door de Raad van Commissarissen van de loterij overgenomen. Ook in de periode 2015 tot en met 2019 blijven we steun ontvangen. Met het bedrag dat War Child jaarlijks ontvangt van de Nationale Postcode Loterij, kunnen we per jaar 13.542 oorlogskinderen helpen. 

Extra Trekking voor TeamUp  In 2017 hebben War Child, UNICEF Nederland en Save the Children een fantastische cheque van 2,5 miljoen euro in ontvangst mogen nemen voor het project TeamUp, waarin we samen gevluchte kinderen in Nederland helpen.

Droomfonds
In 2016 ontvingen we naast de bijdrage van €1,35 miljoen ook een schenking uit het Droomfonds van €5,9 miljoen euro voor het innovatieve onderwijsprogramma Can't Wait To Learn. Met deze lesmethode leren kinderen in conflictgebieden door educatieve games te spelen op tablets. Ook op plekken zonder scholen, gekwalificeerde leraren of elektriciteit.

Extra Trekking
War Child, Stichting Vluchteling en UNHCR kregen in 2014 gezamenlijk een bijdrage van €3.067.500 uit de Extra Trekking voor het project Samen voor Syrië. Het project richt zich op huisvesting, medische hulp en psychosociale hulp voor Syrische vluchtelingen die dit het hardst nodig hebben, in het bijzonder kinderen.

In 2013 ontvingen War Child en Right To Play uit de Extra Trekking een bijdrage van €1,7 miljoen voor het gezamenlijke project Jeugdhelden. In dit project in bezet Palestijns gebied worden speelplaatsen opgeknapt en jeugdcoaches opgeleid, zodat kinderen veilig kunnen spelen. 

Het project is eind 2016 succesvol afgerond. In 3.5 jaar tijd hebben we 39 speelplekken opgeknapt en 289 jeugdleiders opgeleid, waarvan 212 jonge meiden. Zij hebben sport- en spelactiviteiten begeleid voor maar liefst 4.940 kinderen in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever. 

Kinderen kind laten zijn
De creatieve methoden van War Child laten oorlogskinderen ervaren dat er meer is dan geweld. Ze leren hun emoties te uiten, vriendschappen op te bouwen en anderen weer te vertrouwen. Dat geeft hen de kracht en het zelfvertrouwen om aan hun toekomst te bouwen.
 
Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen, Nationale Postcode Loterij: "Sinds 1989 ondersteunt de Postcode Loterij goede doelen die de wereld beter willen maken. War Child past daar goed tussen, vanuit haar expertise en creatieve benadering. We zijn er trots op dat War Child met onze bijdrage duizenden kinderen en jonge mensen kan helpen in door conflict getroffen gebieden."

Dankzij de financiële steun van de Postcode Loterij kunnen kinderen hun eigen kracht weer vinden. Speel mee en steun ons werk, én dat van onder meer het Wereld Natuur Fonds, Oxfam Novib, Unicef, Artsen Zonder Grenzen en Greenpeace.

Voor meer informatie, ga naar www.postcodeloterij.nl of volg ze via Twitter of Facebook.