Palthe Oberman: al zestien jaar sponsor

Advocatenkantoor Palthe Oberman zet zich al zestien jaar in voor War Child. En blijft dit ook doen. Christiaan Oberman, specialist in arbeidsrecht, vertelt waarom.

Al vanaf de oprichting van War Child is Christiaan Oberman de vaste adviseur rond arbeids-juridische zaken. Oberman weet nog goed hoe dat ging. “Zestien jaar geleden huurde oprichtster Willemijn Verloop een kleine ruimte bij ons in het pand. Op een dag kwam het verzoek van een collega uit de Raad van Toezicht om even langs te gaan omdat ze met een vraag zat. Dat contact verliep zo leuk, dat we War Child sindsdien structureel hebben bijgestaan.” 

Ook toen War Child groter werd, bleef Palthe Oberman nauw betrokken. “Het is zo’n bijzondere groep mensen daar,” vindt Oberman. “Wat ze doen maakt echt verschil. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk en zorgt voor een steeds professioneler wordende organisatie. Het is leuk om te zien hoe zo’n organisatie zich ontwikkelt.”

De tijd heeft de samenwerking tussen War Child en Palthe Oberman ineens een modieus karakter gegeven. “Maatschappelijk betrokken ondernemen is nu helemaal ‘hot’. We deden het al voordat die term in zwang kwam.” 

Het contact bevalt ook War Child HR adviseur Marieke Leeuwenburgh zeer goed. “Als je belt, staan ze voor je klaar. Je krijgt echt het gevoel dat je als volwaardig klant wordt behandeld. Ik werk zelf ook veel samen met Karol Hillebrandt. Een gedreven professional, die weet wat je nodig hebt als het erom gaat.”

Leeuwenburgh noemt de omgang met Palthe Oberman warm en waardevol. “Wij voelen ons echt gesteund in ons werk. Het maakt zoveel verschil als je met een gedegen advies gesprekken aan kunt gaan met je medewerkers. Palthe Oberman biedt ons de kaders waardoor we integer en gewetensvol te werk kunnen gaan, met oog voor de belangen van iedereen.” 

Palthe Oberman zal zich blijven inzetten voor War Child. “Talloze verhuizingen hebben we meegemaakt, reorganisaties en ja, we hebben ook wel geadviseerd rond een geschil,” meldt Christiaan Oberman. “Maar dat hoort bij ons werk. Werk dat we ook in de toekomst graag voor War Child zullen blijven doen. Ik beveel iedereen van harte aan om ook een bijdrage te leveren aan War Child. Die club is gewoon hartstikke top.”