War Child roept politiek op stedelijk geweld serieus te nemen

Meer dan 10.000 mensen ondertekenden de petitie tegen Urban Violence.
03 juli 2018

Amsterdam, 3 juli 2018, 14:30 

Op de politieke agenda

Vandaag bood War Child de petitie Stop Urban Violence aan, aan leden van de Tweede Kamer. Hiermee doet War Child de oproep om stedelijk geweld op de politieke agenda te zetten. Meer dan 10.000 mensen ondertekenden de petitie.

Geef de door stedelijk geweld gedomineerde straten terug aan de kinderen. Dat vraagt War Child aan de Tweede Kamer. Ontvoering, misbruik en moord is er de dagelijkse realiteit. Vanwege het gebrek aan toekomstperspectief zien kinderen vaak geen andere uitweg dan zich aan te sluiten bij criminele bendes om snel veel geld te verdienen. War Child beschermt hen, biedt psychosociale hulp en onderwijs. En geeft kinderen een alternatief.  

Impact

Tjipke Bergsma, directeur War Child: “Een jongen uit ons programma is 2000 dollar en een wapen aangeboden om zich aan te sluiten bij een bende. Eerst was weigeren voor hem geen optie, maar door het lesprogramma van War Child kreeg hij weer vertrouwen in de toekomst. Hij zette zijn droom in als wapen. En sloeg het aanbod af. Dat bewijst onze impact.”

Concrete voorstellen

Joël Voordewind (ChristenUnie) nam de petitie in ontvangst. De oproep is duidelijk:

- Zet stedelijk geweld op de politieke agenda zodat het serieus genomen wordt;
- Zorg ervoor dat landen waar stedelijk geweld een probleem is, overtuigd worden om daar iets aan te doen;
- Stel meer geld beschikbaar voor projecten waarin kinderen die opgroeien in gewelddadige steden geholpen worden; 
- Besteed aandacht aan Sustainable Development Goals 11 en 16.

Want kinderen die getroffen zijn door stedelijk geweld, moeten niet vergeten worden. En al helemaal niet door de Nederlandse politiek.


Noot voor redacties (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Esmee Goedmakers via + 31 6 28 24 11 26 en/of esmee.goedmakers@warchild.nl

Fotomateriaal van de aanbieding is beschikbaar via persvoorlichting War Child.