Onze Urban Heroes in the spotlight

Ontmoet onze Urban Heroes die zich hebben ingeschreven voor de Urban Heroes Obstacle Run. Allemaal met een ander motief, maar allemaal voor hetzelfde doel. Voor ons zijn zij nu al een superheld!

Steffie (11): “Wedden dat ik dit aankan?”

“Hoi, mijn naam is Steffie, ik ben 11 jaar en woon in Almere. Ik doe voor het eerst mee aan zo’n Obstacle Run. Ik had een weddenschap met mijn sportleraar. Als ik meedoe, mag ik minder zwaar trainen :). En natuurlijk vind ik het zelf ook gewoon leuk! Ik zit op Crossfit bij Tough Ground en dat doe ik 2x per week. Super leuk en een hele goede voorbereiding!

Deze Obstacle Run is goed voor je conditie, je leert er veel van en het is gewoon cool. En voor een goed doel meedoen is ook heel belangrijk. Want wij kunnen hier dagelijks leuke dingen doen, maar kinderen die in landen wonen met oorlog niet… Daarom hebben we geld opgehaald voor War Child door samen met klasgenoten de auto’s van de juffen en meesters van onze school te wassen.”

 

Onze Urban Heroes: Lise (16) & Anne (14) in the spotlight!

Lise: “Ik zit in de Youth Council van War Child, een leuke club jongeren die meedenkt met War Child en adviezen geeft op de plannen. Deze Obstacle Run vind ik nou echt een mooie manier om aandacht te vragen voor ons werk. En toen ik erachter kwam dat dit georganiseerd werd, heb ik het gelijk thuis voorgesteld. Ik vind het namelijk super leuk om sportieve dingen te doen.”

Anne: “Ik ook! Dus toen Lise dit vertelde was ik meteen erg enthousiast. Ik heb nog nooit met een Obstacle Run gedaan. We doen niet echt aan een speciale voorbereiding. Maar omdat we op voetbal en tennis zitten, hopen we dat we het genoeg is om de 4km uit te rennen. Ik heb er heel veel zin in!”.

 

Ook de broertjes Tian (7) en Aiko (11) zijn van de partij

Samen met hun vriendje Tito doen ze mee aan de Urban Heroes Obstacle Run als de Drie Musketiers. Tian en Aiko doen allebei voor het eerst mee aan een Obstacle Run. Aiko: “Ik wil al heel lang graag meedoen aan zo’n Run. Maar je moet meestal 12 zijn om mee te mogen doen. Dus ik vind het super leuk om nu wél voor het eerst mee te doen, maar ook wel heel spannend”. Tian: “Ja, én ik wil aan mijn vrienden laten zien dat ik het kan!”

Ze mogen dan wel een van de jongste deelnemers zijn, maar ze hebben veel wijsheden waar de volwassen deelnemers wat van kunnen leren. Tian: “Ik zou als ik jou was gewoon meedoen, want als je het hebt gehaald, mag je erg trots zijn op jezelf – en je mag jezelf lekker trakteren op een ijsje!”. Aiko: “En ik zeg tegen mezelf: niet bang zijn, gewoon doen! Het is leuk als je dan iets hebt gedaan, waarvan je eerst dacht dat je het niet kon!”

 

Tekst: Dorinde van Eck