Ondernemer Thierry Schaap beklimt Kilimanjaro voor oorlogskinderen

War Child daagt iedereen uit om begin 2016 de Kilimanjaro te beklimmen. Voor oorlogskinderen. De informatie avond op 31 augustus zal tot de verbeelding spreken. Thierry Schaap, oprichter van de Binck Bank en Brand New Day, vertelt waarom hij in 2015 deelnam aan de Kili-Callenge.

Thierry, waarom heb je meegedaan? 
Als Afrika liefhebber spreekt de top van de Kilimanjaro enorm tot de verbeelding. Samen met mijn vrouw wilde ik iets bijzonders doen. De beklimming beschouwde ik als een moment van zelfreflectie. Al jaren ben ik Friend van War Child. Ik vind het van levensbelang voor de oorlogskinderen dat een actie als de Kili-Challenge bestaat. Je maakt met je deelname echt een verschil.

Zie je overeenstemming tussen de beklimming en je werk als ondernemer?
Ja, in mijn onderneming stellen we ook ambitieuze doelen. We dagen elkaar continue uit om het maximale uit onszelf te halen. Dat gebeurt ook op die berg. Samen ga je het avontuur aan en help je elkaar. Dat is ook nodig, want je komt jezelf en anderen wel tegen. De Kili-Challenge is daarom ook een fantastische onderneming om met collega’s aan te grijpen.
Als ondernemer moet je ook je comfort-zone verlaten en risico’s nemen. Met een open mind je horizon verbreden. En, maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. 
 
Wat heeft je verrast?
Wat grote hoogte met je doet. Mijn lichaam had er veel moeite mee, dus het was zwaar en intens. Volledig uit mijn comfort zone. In de natuurlijke omgeving komt het verhaal ineens indringend tot je. Helemaal toen een veldwerker van War Child Oeganda vertelde over zijn werkzaamheden en ervaringen. Dan ben je niet meer in een zaaltje in Nederland of bekijk je een oproep op TV. Op die grote berg voel je de kracht van de altijd aanwezige groepsdynamiek. De teamspirit van de groep werd ongelofelijk hecht in zeer korte tijd. Prachtig. Je bent als team al sinds de voorbereidingen vanaf september al onderweg naar grote hoogte. En je weet dat je veel oorlogskinderen steunt, met jouw fysieke inspanning.
 
Waarom moet men mee doen?
De reden om deel te nemen aan dit avontuur is voor iedereen verschillend. Voor mij was deze beklimming een ‘bucketlist-item’ en als unieke ervaring samen met mijn vrouw. De geweldige groep, de fysieke uitdaging en uiteindelijk de zonsopkomst boven op het dak van Afrika en het feit dat we hiermee duizenden oorlogskinderen helpen, maken het tot een overweldigende en onvergetelijke ervaring. Een once in a life time opportunity. 
    
Last but not least?
Meteen inschrijven. Ga naar de informatie avond die War Child speciaal organiseert. Dit is de kans van je leven en je zult er geen spijt van hebben. Ben voorbereid op de ‘Kili-Koorts’!
 
Momenteel is War Child druk met de voorbereidingen voor de Kili-Challenge 2016 die eind januari 2016 plaats vindt en waarvan het voorbereidingstraject al in september start. Voor meer informatie: www.warchild.nl/kilichallenge en/of bezoek de informatie avond op 31 augustus of mail challenge@warchild.nl