YouTubers lanceren War Child Kidsclub

Vanochtend schreeuwden de vier bekende YouTubers Rens Polman, Quinty Misiedjan, Britt Scholte en Niels Oosthoek het letterlijk van de daken voor oorlogskinderen. Vanaf het dak van de A’DAM LOOKOUT lanceerden zij de War Child Kidsclub, de club voor alle kinderen in Nederland die zich willen inzetten voor oorlogskinderen.
08 juni 2016

De afgelopen jaren hebben duizenden kinderen zich op eigen initiatief ingezet voor oorlogskinderen. Omdat ze willen weten, helpen en doen. Speciaal voor deze kinderen tussen de 8 en 12 jaar is er nu de War Child Kidsclub. Via de club komen ze meer te weten over hun leeftijdsgenoten in oorlog en kunnen ze vanuit hun eigen kracht of talent iets doen om te helpen. Het uiteindelijke doel van de club is om kinderen wereldwijd met elkaar te verbinden. En dat dat doet de War Child Kidsclub onder andere via Youtubers.

Peaceteken
YouTubers Rens, Quinty, Britt en Niels gaan komend jaar op pad met hun camera. Elke woensdag plaatsen zij in het online clubhuis van de War Child Kidsclub een update. Britt: “Ik vind het bijzonder dat ik zoveel kinderen kan bereiken met een belangrijke boodschap over een belangrijk thema in de wereld, namelijk: kinderen die opgroeien in oorlog. Dat is iets waar veel kinderen over nadenken of mee bezig zijn.” Vandaag kregen de jonge videomakers uit handen van actievoerders Matthijs (11 jaar) en Jikke (9 jaar) de eerste opdracht: maak een levensgroot peaceteken.

Kom ook bij de kidsclub
Wil je alles weten over de War Child Kidsclub? Ga dan naar de clubsite. Daar kun je ook lid worden. Je ontvangt een speciaal welkomstcadeautje uit Oeganda.