Word Friend en download gratis het eBook 'Kinderen die de wereld hebben veranderd'

Op 20 november bestaat het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties 25 jaar. Om dit te vieren geeft de ASN Bank het eBook Kinderen die de wereld hebben veranderd weg aan alle Friends van War Child.
20 november 2014

In het boek, met een voorwoord van War Child ambassadeur Marco Borsato, worden de verhalen van 22 kinderen verteld die aandacht vroegen voor onrecht en meehielpen aan de oplossing.

Kinderen die de wereld hebben veranderd
Een van de kinderen is Ishmael Beah die op zijn 11e kindsoldaat werd in Sierra Leone. Tijdens de burgeroorlogen werden hij en zijn vrienden gedwongen om mee te vechten. Hij is nu 33 en zet zich in voor kinderen die getroffen zijn door oorlog. Andere kinderen die in het boek voorkomen zijn Malala Yousafzai die strijdt voor het recht op onderwijs en Urmilla Chaudhary, die kinderen behoedt voor slavenarbeid.

Ik verander mee
De 22 verhalen reizen van november 2014 tot december 2015 in een expositie door Nederland. Je kunt de expositie nu bekijken in de Bibliotheek Rotterdam.

De expositie en het boek zijn onderdeel van de Ik verander mee campagne. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de kinderen voor wie er nog veel moet veranderen. Want hoewel we 25 jaar kinderrechten vieren, moet er nog veel gebeuren voor duizenden kinderen van wie de rechten niet worden nageleefd. Laat zien dat jij deze campagne steunt en stuur een selfie met de tekst: Ik verander mee.


Friend van War Child
Met een maandelijkse of eenmalige bijdrage steun je het werk van War Child en draag je bij aan een betere toekomst voor duizenden oorlogskinderen. Bij een donatie ontvang je een code waarmee je gratis het eBook Kinderen die de wereld hebben veranderd kunt downloaden.

Ben je al Friend van War Child, maar heb je nog geen code ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@warchild.nl