Sierra Leone: op eigen kracht

Trots. Dankbaarheid. Kracht. Dat voelen kinderen, ouders, lokale en nationale politieke leiders, en War Child medewerkers tijdens de bijzondere afscheidsceremonie in Sierra Leone. Vanaf vandaag werkt War Child daar niet meer. War Child’s taak zit er op. Onze expertise – psychosociale hulp aan kinderen getroffen door oorlog – sluit niet meer aan bij Sierra Leone anno 2013. De oorlog is elf jaar geleden beëindigd en het land is opgekrabbeld uit een diep dal. De oorlogskinderen van toen zijn nu volwassen. Zij werken aan de verdere ontwikkeling van hun land.
25 januari 2013

War Child heeft zich in Sierra Leone tien jaar lang met zelf ontwikkelde programma’s ingezet voor oorlogskinderen. Daarbij beperkten we ons niet alleen tot de jeugd. De programma’s van War Child richtten zich op de hele gemeenschap. Ouders, leraren, lokale bestuurders, landelijke politiek, iedereen werd zoveel mogelijk betrokken bij het herstel van onderling vertrouwen en welzijn van de kinderen.

Die aanpak blijkt succesvol. Daarom hebben we onze activiteiten afgebouwd in Sierra Leone, om onze energie ergens anders in te kunnen zetten. Een nieuwe lokale organisatie met enkele oud War Child medewerkers in dienst, blijft zich onverminderd inzetten voor kinderen en jongeren in Sierra Leone. 

Evaluatie
War Child liet een onafhankelijke eindevaluatie uitvoeren van het programma in Sierra Leone om de kwaliteit, impact en duurzaamheid van het programma te toetsen. Een overzicht van resultaten en verbeterpunten.