War Child ontvangt fenomenale bijdrage tijdens het Goed Geld Gala

Wat was het een bijzondere avond! Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij heeft War Child een bijdrage van 1,35 miljoen euro ontvangen. Daarmee kunnen we 112.500 oorlogskinderen helpen. En dat niet alleen! We ontvingen óók het Droomfonds waarmee het innovatieve onderwijsproject Can’t Wait To Learn in meerdere landen gestart kan worden.
26 januari 2016

 

Droomfonds gaat naar Can’t Wait To Learn
Het Droomfonds is in 2010 door de Nationale Postcode Loterij in het leven geroepen om baanbrekende en moedige initiatieven van de door de loterij gesteunde doelen mogelijk te maken. War Child heeft tijdens het Goed Geld Gala uit het Postcode Loterij Droomfonds een schenking van 5,9 miljoen euro ontvangen voor haar programma Can’t Wait to LearnMet deze innovatieve lesmethode volgen kinderen in conflictgebieden officieel goedgekeurd onderwijs voor de basisschool. Kinderen leren door educatieve games te spelen op tablets. Ook op plekken zonder scholen, gekwalificeerde leraren of elektriciteit.

Internationaal vervolg voor onderwijsproject
Wereldwijd gaan er momenteel meer dan 28 miljoen oorlogskinderen niet naar school. Door oorlog is hun school verwoest of bezet door gewapende groepen. War Child ontwikkelde daarom samen met onderzoeksinstituut TNO en lokale partnerorganisaties het project Can’t Wait To Learn.

Can’t Wait to Learn werd al succesvol uitgevoerd als pilot in Soedan. Dankzij de schenking van de Nationale Postcode Loterij krijgt dit project een internationaal vervolg. War Child gaat deze lesmethode nu aanpassen voor Syrische gevluchte kinderen in het Midden-Oosten, het project opschalen in Soedan, en ook taalonderwijs toevoegen.

Meer over het Goed Geld Gala
Het Goed Geld Gala is een belangrijke avond voor goede doelen. Vijftig procent van de loterijopbrengsten van het afgelopen jaar wordt verdeeld over ruim 90 goede doelen. War Child is sinds 2000 één van de beneficiënten.