War Child ontvangt Best Practice Prize 2017 van Klaus J. Jacobs

Vrijdag 1 december heeft Tjipke Bergsma, directeur van War Child in Zurich de Klaus J. Jacobs Best Practice Prize 2017 in ontvangst genomen. De stichting beloonde War Child voor haar wereldwijde inspanningen om het leven van honderdduizenden oorlogskinderen te verbeteren, en hun emotionele veerkracht te versterken. Wij zijn ontzettend trots op deze erkenning! Het prijsgeld zetten wij in om nóg meer oorlogskinderen psychosociale hulp, onderwijs en bescherming te bieden.
01 december 2017

Morele ontwikkeling

De Jacobs Foundation prijst War Child voor haar werk met kinderen van alle achtergronden en etniciteiten. De organisatie benadrukt het belang van de morele ontwikkeling bij kinderen. Met name in conflictgebieden zijn mensen vaak geneigd om hun eigen etnische, religieuze, politieke of nationale groep te verkiezen boven 'de ander', aldus de organisatie. Hier speelt War Child heel goed op in. "Met onze interventieprogramma's bevorderen we de ontwikkeling van compassie buiten de directe omgeving van kinderen. Hierdoor leren kinderen naast cognitieve empathie, ook emotionele empathie ontwikkelen," aldus Tjipke Bergsma. 

 

Spelenderwijs leren

Een van ons meest geïmplementeerde interventies is "I DEAL". Dit programma bestaat uit meerdere modules, waarin de kinderen spelenderwijs werken aan hun vaardigheden. Hoe ze moeten omgaan met emoties, met andere kinderen en ouders, maar ook thema’s als conflict en vrede komen op heldere wijze aan bod.  In creatieve groepssessies leren de kinderen leren zichzelf uit te drukken, te communiceren, moeilijke situaties het hoofd te bieden en relaties op te bouwen met hun leeftijdsgenoten, familieleden en andere volwassenen. Andere interventies zijn gericht op leerkrachten, ouders en andere zorgverleners om kinderen te ondersteunen en te beschermen en om stigmatisering binnen de gemeenschappen te verminderen.

Evidence-based

Op dit moment werken wij in 15 landen, waar we bijna 400.000 kinderen bereiken. Met het prijzengeld zal War Child zijn programma's rigoureus blijven testen en evalueren om kinderen in conflictgebieden een ​​uitgebreid en evidence-based systeem van zorg te bieden. Ook zijn wij hard bezig om onze programma's op te schalen, en samen te werken met andere organisaties om meer kinderen te bereiken. Ook jij kan hieraan meehelpen, door Friend van War Child te worden! 

Meer weten over de Jacobs Foundation