War Child-medewerkers geëvacueerd uit Zuid-Soedan

Het is weer mis in Zuid-Soedan. In veel steden wordt gevochten, met honderden doden tot gevolg. War Child heeft haar internationale medewerkers geëvacueerd. Zij zijn inmiddels veilig thuis aangekomen.
20 december 2013

Zuid-Soedan balanceert op de rand van een burgeroorlog. De strijd gaat tussen de Dinka's, de stam van president Salva Kiir, en Nuer-troepen, aanhangers van de verdreven vicepresident Riek Machar. In de deelstaat Jonglei lijkt het leger geen controle meer te hebben. Vrijdag vielen rebellen een VN-post aan. Daarbij kwamen drie Indiase VN-militairen om. Tienduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen en velen verschuilen zich in hun huizen uit angst voor het geweld.

Ga voor het laatste nieuws naar de website van de BBC 

War Child programma
War Child heeft haar internationale medewerkers geëvacueerd. Zij kwamen woensdag veilig in Oeganda aan en zijn vanuit daar naar huis gereisd. Lokale medewerkers worden geadviseerd thuis te blijven. War Child is in contact met hen over de veiligheidssituatie. De projecten van War Child liggen voorlopig stil. Zodra de situatie stabiliseert, zal War Child het werk hervatten.