War Child medewerker komt om bij auto ongeluk

Afgelopen week bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van Eric Habiyaremye. Eric was pas 37, en werkte sinds 2014 voor War Child in Burundi. Tijdens een politiek zeer onstabiele en onveilige periode in dit centraal-Afrikaanse land, kwam Eric om het leven ten gevolge van een auto ongeluk.
14 december 2015

Eric werkte met kinderen in de provincie Cibitoke, waar hij projecten uitvoerde voor kinderen in verschillende dorpen. In Burundi ondervinden de kinderen nog dagelijks de gevolgen van de burgeroorlog die het land eind vorige eeuw teisterde. De huidige instabiele situatie in Burundi rijt bovendien oude wonden open.

In de dorpen waar Eric werkte deden ongeveer duizend kinderen mee aan de War Child projecten. Zijn aanpak en benadering maakten hem zeer geliefd, niet alleen bij de deelnemende kinderen, ook bij de ouders en andere volwassenen in de dorpen. Eric stond bekend als een bevlogen, altijd vriendelijke en gedreven strijder voor de rechten van kinderen in conflictgebieden. Zijn plotselinge overlijden heeft dan ook een grote impact op de mensen met wie hij werkte.

De leegte die Eric bij zijn familie, vrienden en War Child collega’s achterlaat is groot. We zullen hem herinneren als een groot strijder voor een vreedzame toekomst voor de kinderen in Burundi. War Child zet dat werk voort en zorgt dat de kinderen in de projecten van Eric opgevangen en begeleid worden.

Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden van Eric.