War Child medeorganisator van humanitaire top over noodhulp

Hoe kunnen we noodhulp verbeteren? Op 12 februari komen Nederlandse humanitaire organisaties, waaronder War Child, samen in het Humanity House om te praten over de toekomst van noodhulp bij een crisis.
30 januari 2015

De Nederlandse Humanitaire Top is een initiatief van dertien Nederlandse organisaties die humanitaire hulp willen verbeteren. Omdat er wereldwijd zoveel mensen zijn die hulp nodig hebben, is het belangrijk om te kijken naar een nieuwe aanpak.

War Child tijdens de top
In samenwerking met Save the Children en Healthnet organiseert War Child de themadiscussie ‘van noodhulp naar ontwikkeling’. Uitgangspunt hierbij is het discussiestuk 'How to avoid Lost Generations'. Mark van Ommeren van World Health Organization en oud-minister Jan Pronk praten over het verbeteren van hulp bij de overgang van een noodsituatie naar ontwikkeling. 

Op de innovatiemarkt laten de hulporganisaties hun innovatieprojecten zien. War Child presenteert E-Learning Soedan, een innovatief onderwijsproject waarbij kinderen in Soedan rekenles krijgen op een tablet.

World Humanitarian Summit
Tijdens de Top worden aanbevelingen geformuleerd voor de Nederlandse inbreng tijdens de World Humanitarian Summit die in mei 2016 in Istanbul wordt gehouden.

Kom ook en praat mee
Kom ook en bepaal mede de toekomst van noodhulp. Je kunt je inschrijven op de website van Humanity House.

Lees meer over het programma