War Child krijgt Vredesprijs

De Carnegie-Stichting heeft War Child onderscheiden met de Carnegie Wateler Vredesprijs 2012. War Child krijgt de prijs vanwege de wereldwijde inzet voor kinderen en jongeren in (voormalige) conflictgebieden.
09 oktober 2012

De Carnegie Wateler Vredesprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een persoon of instelling die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de internationale vrede. De prijswinnaars komen afwisselend uit Nederland en uit het buitenland.

Bijzonder vereerd

War Child-directeur Bernard Uyttendaele: "Wij zijn bijzonder vereerd met deze onderscheiding. We zien het als een erkenning van ons werk, van onze bijdrage aan een duurzame vrede in voormalige oorlogsgebieden. Maar we zien het vooral als een erkenning van de kracht van kinderen en jongeren zelf. Het is hun veerkracht, hun potentie, die ze in staat stelt om ondanks ingrijpende ervaringen een vreedzame toekomst op te bouwen. War Child voelt zich met deze prijs gesterkt in de overtuiging dat die kracht de toekomst kan veranderen. Dat ons werk effect heeft."

Prijsuitreiking

War Child ontvangt de prijs op 15 november 2012 in het Vredespaleis in Den Haag. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 35.000 euro. De prijs wordt uitgereikt door Bernard Bot, oud-minister van Buitenlandse Zaken en voorzitter van de Carnegie Stichting sinds 2007.

 Jeremy Gilley won in 2010 de Carnegie Wateler Vredesprijs. Hij is de oprichter van Peace One Day, een organisatie die wereldwijd campagne voert tegen oorlog en geweld. Bekijk de vorige prijswinnaars.