War Child hervat activiteiten op aantal plekken in Zuid-Soedan

De situatie in Zuid-Soedan is nog steeds instabiel. De gevechten blijven aanhouden. Meer dan 74 000 Zuid-Soedanezen zijn gevlucht naar buurlanden. 4 op de 5 van hen is kind. Het War Child team houdt de situatie goed in de gaten en opereert wanneer nodig vanuit Oeganda. Daar waar kan, zoals in de steden Yei en Torit, pakt War Child haar activiteiten voor kinderen weer op.
21 januari 2014

Afgelopen december barstten de gevechten los in Zuid-Soedan. Vanwege de onveilige situatie evacueerde War Child haar internationale medewerkers van Zuid-Soedan naar Oeganda. Lokale medewerkers kregen het advies thuis te blijven. Onze projecten werden stilgelegd.

Activiteiten hervatten
Op dit moment verkent ons team de mogelijkheden van psychosociale noodhulp en bescherming aan kinderen in Zuid-Soedan en net over de grens in Uganda. Dat is niet eenvoudig.

Bestaande projecten worden hervat daar waar mogelijk. Bijvoorbeeld in Yei en Torit. War Child medewerkers zijn daar weer begonnen. Constant is er contact met hen over de veiligheidssituatie.

Meer over de situatie
De strijd in Zuid-Soedan gaat tussen de Dinka's, de stam van president Salva Kiir, en Nuer-troepen, aanhangers van de verdreven vicepresident Riek Machar. Sinds december 2013 hebben bijna een half miljoen mensen hun huis moeten verlaten. Naar schatting zijn meer dan 74 000 mensen gevlucht naar omliggende landen, onder wie ruim 60 000 kinderen. 1

Ga voor het laatste nieuws naar de website van de BBC