War Child grijpt kans kinderen in Gaza te helpen

De recente crisis in Gaza duurde niet lang, maar de intensiteit van het geweld was hoog. En dat heeft een grote impact op kinderen in Gaza. Om deze kinderen direct een uitlaatklep te bieden start War Child deze week een nieuw project.
05 december 2012

1500 luchtaanvallen in acht dagen. 158 burgers gedood, waarvan 33 kinderen. 1269 gewonden. De recente crisis in Gaza duurde niet lang, maar de intensiteit van het geweld was hoog. En dat heeft een grote impact op kinderen in Gaza. Het geweld maakt hen bang en nerveus. Kinderen hebben last van stress, worden agressief of juist heel stil. Om deze kinderen direct een uitlaatklep te bieden start War Child deze week een nieuw project. Programma coördinator Jamal legt uit: ”Een veilige plek. Vertrouwde mensen. Creatieve activiteiten. Deze elementen helpen kinderen hun slechte herinneringen vervangen met positieve ervaringen.”

Kinderen in Gaza bezig met een activiteitCreatief uiten van gevoelens

Kinderen die het recente geweld in Gaza hebben meegemaakt moeten kunnen ontladen. War Child organiseert daarom samen met partners Basma Society for Culture and Art en Shababik War Child creatieve activiteiten waarmee kinderen hun spanning kwijt kunnen. Bijvoorbeeld door het maken van een grote muurschildering. Of door mee te doen aan een theaterworkshop. Zo kunnen kinderen die niet willen praten over hun ervaringen toch hun emoties uiten. Daarnaast worden er ook voor hele gezinnen activiteiten georganiseerd, zoals picknicks. Zodat kinderen samen met hun ouders, broertjes en zusjes weer even iets ‘gewoons’ kunnen doen.

Gespecialiseerde hulp

Voor sommige  kinderen is het bieden van ontspanning niet genoeg. War Child verwijst hen door naar Gaza Community Mental Health Program en Community Training Centre and Crisis Management. Deze partners bieden kinderen en hun gezinnen gerichte psychosociale hulp. Zo zorgt bijvoorbeeld een team van psychologen in sommige gevallen voor individuele-, groeps- of gezinstherapie. De ouders van kinderen die meedoen aan de psychosociale activiteiten worden ook uitgenodigd om mee te doen met groepssessies. Zo delen zij ervaringen en leren ze hoe hun kinderen thuis kunnen helpen.

Help mee en DONEER NU!

Eerdere deelde Jamal al eerder verhalen over de recente crisis in Gaza:
- Gaza: "Je weet niet waar de volgende valt"
- Gaza: er is weer leven op straat

Meer over ons werk in Bezet Palestijns Gebied