Voetbal om Syrische en Libanese jongeren te verbinden

Vandaag start een bijzonder voetbalproject in Libanon. Daarin staat de verbinding tussen Libanese en Syrische kinderen centraal. Niemand minder dan Aron Winter, Gilanne Louwaars en Piet de Jong zijn aanwezig bij de kick-off in Tripoli.
08 april 2016

Voetbal brengt mensen samen. Naast dat het heel leuk is om te voetballen, is het ook een goede manier om mensen met elkaar te verbinden en spanningen weg te nemen. Daarom staat voetbal centraal in het nieuwe project van War Child, KNVB, Right To Play en UNICEF. 

Verloren generaties

Door de grote toestroom aan Syrische vluchtelingen in Libanon is er tussen bestaande gemeenschappen en vluchtelingen veel spanning. En dat niet alleen. Naar schatting wordt zo’n 50% van de jongeren gedwongen tot geweld, uitgehuwelijkt, uitgebuit, of slachtoffer van andere vormen van exploitatie. Er is grote behoefte om deze jongeren houvast te bieden. Ook om verloren generaties te voorkomen.

Samen voetballen

In dit project komen kwetsbare kinderen en jongeren uit verschillende gemeenschappen samen. Zowel van Libanese als Syrische afkomst. In totaal worden 137 jongeren getraind tot jeugdleider. Zij gaan de komende maanden voetbalactiviteiten organiseren voor ruim 3000 kinderen.

Psychosociale steun

Naast het samen sporten krijgen de jongeren ook psychosociale steun. Ze leren hoe ze hun emoties kunnen uiten, hoe problemen op te lossen en andere life skills vaardigheden. Daarbij worden ook de ouders en de mensen uit de gemeenschap betrokken.

Ga naar het NOS item over de kick-off van he voetbalproject in Libanon