VIP première War Child schoolmusical voor tien basisscholen

Ook dit jaar maakten scholen in Nederland kans op een gepimpte première van de War Child schoolmusical “Voor kids gaat de zon op”. Compleet met limousine, rode loper en VIP-gasten als War Child ambassadeurs Marco Borsato en Jetske van den Elsen. Vandaag zijn de winnaars bekend gemaakt!
31 mei 2013

Alle scholen die dit jaar de musical Voor kids gaat de zon op uitvoeren en daarnaast een inzamelingsactie  organiseerden voor Syrische vluchtelingenkinderen, maakten kans op een van de tien VIP premières.

De winnaars
De Kleine Weide in Oijen, de St. Petrusschool in Sittard, de Sint Nicolaasschool in Haren, de Koningin Julianaschool in Kollum, de OBS De Woldstroom in Meppel, de 6e Montessorischool Anne Frank in Amsterdam, de OBS De Tjotter in Lelystad, de BSO Kleine Klinker in Spijkenisse, de CVS Ridderhof in Vreeland en De Rietendakschool in Apeldoorn. Deze scholen worden komende maand omgetoverd tot een waar Carré. Ontzettend leuk en spannend natuurlijk!

Kinderen uit groep acht in actie
De leerlingen organiseren geweldige acties om geld in te zamelen voor projecten van War Child in het noorden van Libanon. OBS de Woldstrom uit Meppel start bijvoorbeeld voor één dag een eigen café-restaurant. Hier kan iedereen genieten van door de leerlingen zelf gemaakte hapjes. Ook wordt er geschminkt, worden er spelletjes gespeeld en kun je er workshops volgen.

De groep achters van OBS de Tjotter zijn druk bezig met mooie prijzen samen te stellen voor een bingo evenement. De bakkerij uit de buurt wordt ingeschakeld om lekkere smoothies en War Child cupcakes te verzorgen. Ook de St. Petrusschool in Sittard zet zich in. Leerlingen organiseren een speciale War Child dag, compleet met flashmob, carwash en speciale VIPS! 

Veilig spelen
Net als de Nederlandse leerlingen hebben ook Syrische kinderen het recht om te spelen. Maar voor veel Syrische kinderen is spelen simpelweg niet mogelijk. In zogeheten Safe Spaces kunnen kinderen weer veilig spelen en nemen zij deel aan creatieve workshops, waar zij leren omgaan met hun moeilijke situatie. Kinderen als Yara. 


Voor kids gaat de zon op

De musical voor groep 7 en 8 Voor kids gaat de zon op is naar een idee van Marco Borsato en geproduceerd door Albert Verlinde. De samenstelling van de musical is 100% gesponsord tot stand gekomen. Het heeft War Child geen euro gekost.

Nieuwsgierig naar waar de musical over gaat? Ga voor het script en filmpjes van bekende acteurs naar www.warchildschoolmusical.nl.