Verstoten door je familie

Semire (15) woont in Zuid Kivu, DR Congo. Een gebied geteisterd door een gewelddadige burgeroorlog. Vrouwen worden hard geraakt; verkrachting, huiselijk geweld en misbruik zijn aan de orde van de dag.
26 maart 2013

Als Semire 12 is moet ze vluchten voor rebellen. Ze komt terecht in een van de Congolese goudmijnen en raakt zwanger van haar baas. Op dat moment wordt ze verstoten door haar baas, familie en dorpsgenoten. Omdat ze er helemaal alleen voor staat, is er maar één manier om geld te verdienen: in de prostitutie.

Moed om vooruit te kijken
Na een jaar komt Semire in een War Child programma terecht. Met andere kinderen en jongeren met een soortgelijk verhaal. Hier leert ze haar ervaringen een plek te geven. Ze werkt aan haar zelfvertrouwen en eigenwaarde en leert anderen weer vertrouwen. Het War Child programma geeft haar ook de mogelijkheid een vakopleiding te volgen.

Semire: “Ik zag dat andere meisjes hetzelfde hadden meegemaakt als ik. Ik voelde me niet meer alleen en het gaf me moed om vooruit te kijken en plannen te maken voor de toekomst."

Semire verdient nu haar geld met haar eigen winkeltje, zodat ze haar baby kan onderhouden. Ze woont weer bij haar familie.

538 voor War Child
Van 21 t/m 29 maart vraagt ‘538 voor War Child’ aandacht voor oorlogskinderen die er alleen voor staan. Voor kinderen zoals Semire.

Ga naar www.538voorwarchild.nl voor een compleet overzicht van de actieweek. En zie hoe jij mee kunt doen.

Doneer nu!