"Transparantie is normaal en zelfs noodzakelijk"

De Transparant Prijs is uitgereikt. War Child was samen met drie andere goede doelen genomineerd voor het meest transparante en onderscheidende jaarverslag. In de afgelopen tien jaar werd War Child acht keer genomineerd en eindigde drie keer als winnaar. De eerste plaats ging dit jaar naar Oxfam Novib.
02 oktober 2013

“Als War Child verdienen wij geen geld, wij krijgen het,” zegt Bernard Uyttendaele, directeur van War Child. “Niet voor onszelf, maar voor kinderen getroffen door oorlog. Dat maakt het normaal en zelfs noodzakelijk dat we vertellen waar het geld naar toe gaat. We zijn daarom heel blij dat we als een van de vier weer genomineerd zijn uit meer dan 150 goede doelen .”

Zijn de resultaten helder toegelicht? Komen er zaken aan bod die minder goed zijn verlopen? Dit zijn allemaal vragen waarop de jury van de Transparantprijs haar oordeel baseert. Al tien jaar organiseert Price waterhouse Coopers (PwC) de prijs voor beste charitatieve verslaggeving. Of simpel gezegd de prijs voor het goede doel met het meest transparante jaarverslag. Uit de vier genomineerde organisaties koos de jury Oxfam Novib. De Nationale Postcode Loterij stelt dit jaar een bedrag van 75.000 euro voor de winnaar beschikbaar.

Ons jaarverslag
Heb je het jaarverslag nog niet gezien? Ga dan naar annualreportwarchild.org. In een scroll down krijg je een overzicht van de belangrijkste reusltaten, highlights, leerpunten en kerncijfers. Deze zijn ook via social media gedeeld op #in2012.

Ook dit jaar is ons jaarverslag geheel gesponsord tot stand gekomen met medewerking van onder meer F19 Inventieve online oplossingen.

Over de Transparant prijs
De organisatie van de Transparant Prijs wil in de goede doelensector de transparantie en professionalisering van kwaliteit bevorderen. Ze hopen dat de prijs kan bijdragen aan een positieve beeldvorming rond de charitatieve sector. Ga naar hun website