Tjipke Bergsma volgt Bernard Uyttendaele op als directeur van War Child

Bernard Uyttendaele, algemeen directeur van War Child, draagt per 1 september 2015 de leiding over aan een nieuwe directeur. Hij wordt opgevolgd door Tjipke Bergsma, momenteel regionaal directeur Plan International.
02 juli 2015

De Raad van Toezicht en Bernard hebben samen besloten dat er een nieuwe fase voor War Child aanbreekt. Na de groei van de afgelopen jaren zal de komende periode de nadruk op de veldactiviteiten van War Child liggen. Nieuwe programma’s zullen ontwikkeld worden, waarmee de kwaliteit van het werk voor kinderen in conflictgebieden en oorlog verder toeneemt. Daar hoort nieuw leiderschap bij.

Bernard heeft in 2012 zijn succesvolle eigen onderneming beëindigd om zich geheel te kunnen wijden aan het werk van War Child. Onder zijn leiding is een verbeterde focus in de strategie en werkgebieden van War Child aangebracht. De activiteiten zijn met meer dan vijftig procent gegroeid. In de internationale hulpverlening is War Child sterk op de kaart gezet. En met nieuwe initiatieven, waaronder het recent uitgezonden tv programma Friends for War Child, is een heldere positionering van War Child bij het Nederlandse publiek gerealiseerd. De Raad van Toezicht heeft grote waardering voor de bijdrage en het commitment van Bernard gedurende zijn tijd bij War Child.

De opvolger van Bernard, Tjipke Bergsma, heeft een grote staat van dienst in zowel commerciële ondernemingen als in de goede doelensector. Hij werkte in Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen en leidde de Nederlandse afdeling van Plan. De laatste jaren was Tjipke deputy CEO en Regionaal Directeur Americas van Plan International. Eerder was hij al Directeur Programma’s van War Child. De combinatie van ervaring in het bouwen van organisaties en affiniteit met War Child maken hem tot een ideale kandidaat om War Child in de volgende fase van haar ontwikkeling te leiden.

De passie en inzet waarmee Bernard Uyttendaele zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor kinderen in conflictgebieden zullen gemist worden. War Child neemt met dankbaarheid afscheid van zijn directeur en verwelkomt met groot vertrouwen zijn opvolger Tjipke Bergsma.