"Theater verbindt" - Guus Meeuwis lanceert nieuwe groep 8 musical

Door toneelspelen leren over oorlogskinderen? Via de nieuwe schoolmusical van War Child kan het! Het gezicht van de musical Guus Meeuwis gaf vandaag de aftrap van de musical in Koninklijk Theater Carré.
13 januari 2014

Guus Meeuwis            
Marco Borsato, die het gezicht was van de vorige musical, geeft het stokje met trots door aan Guus Meeuwis. Ook stelt Guus zijn twee nummers 'Armen open' en 'Het kan hier zo mooi zijn' beschikbaar voor deze musical. Het script is geschreven door Dick van den Heuvel. Deze musical is de tweede in een reeks schoolmusicals die nog zullen volgen.      

"Ik vind de War Child schoolmusical een ontzettend leuk initiatief," zegt Guus Meeuwis. "Kinderen worden zich op speelse wijze meer bewust van de situatie van oorlogskinderen." En zoals William Spaaij het bij de musicallancering vandaag in Koninklijk Theater Carré kort en krachtig zei: "Theater verbindt."

Tijdreizend avontuur
Het verhaal gaat over kinderen die een opstel moeten schrijven over oorlogskinderen. Maar ineens verzeilen ze dan in een avontuur met een een tijdreizend schip waarin ze veel over de geschiedenis leren. Op speelse wijze leren ze meer over oorlogskinderen en geschiedenis. 

Musicalactiedoos
Dit jaar vraagt War Child als donatie 12 euro aan scholen. Dan ontvang je een musicalactiedoos met handige gadgets en tips om een leuke actie te organiseren.

Door het opvoeren van de musical brengen scholen niet alleen het onderwerp oorlogskinderen op een aansprekende manier onder de aandacht, maar helpen ze met hun donatie en actie ook de oorlog uit een kind te halen.

Vraag hier de nieuwe musical aan. Of lees een verslag van de musical lancering in Carré

Gesponsord
De nieuwe War Child schoolmusical is mogelijk gemaakt door De Jong Verpakking, www.drukwerkmax.nl, See Tickets, Tiny Orca, www.deCDPerserij.nl, Atelier Oost, De Hondsdagen Grafisch Ontwerp, AVE, Koninklijk Theater Carré, Jeugdtheaterschool Zuidoost, Taxi Marcus, Photoline, Ganda en Op/maat.