T-MOBILE HELPT KINDEREN NAAR SCHOOL

Miljoenen kinderen in Soedan en Zuid-Soedan kunnen vanwege de jarenlange oorlog niet naar school. Gebouwen zijn verwoest en infrastructuur is slecht. De afstand naar school is letterlijk te groot voor deze kinderen. Leraren hebben geen lesmateriaal om les te geven. T-Mobile helpt samen met War Child deze kinderen weer aan onderwijs. Op afstand, met moderne middelen. Lesgeven met je tablet. Leren rekenen via je laptop. In Soedan en Zuid-Soedan gebeurt het.
13 november 2013

Soedan en Zuid-Soedan. Twee landen verwoest door 38 jaar burgeroorlog. In 2011 kwam er een vredesakkoord tussen het noorden en het zuiden. Zuid-Soedan werd onafhankelijk. Hierdoor kwam een massale volksverhuizing op gang.
De Zuid-Soedanezen die tijdens de oorlog in het noorden waren gaan wonen, moesten plots naar hun ‘nieuwe land’ en andersom. Langs de grens ontstonden enorme kampen waar tienduizenden vluchtelingen tot op heden wachten om terug naar huis te kunnen. Onder hen veel kinderen.

Een onherkenbaar thuis
De families die wel kunnen terugkeren naar hun oude dorpen, weten niet wat ze aantreffen. Een verwoest gebied wat in de verste verte niet lijkt op hun thuis. Kinderen leven op straat. De afstand naar school is te groot of er zijn niet genoeg leraren om hen les te geven. Met traditionele middelen zijn deze problemen niet op te lossen.

Naar school door elektronica
Om kinderen toch onderwijs te bieden, heeft War Child met steun van T-Mobile het Connect.Teaching en E-Learning project opgezet. Dankzij moderne electronica kunnen kinderen in Soedan en Zuid-Soedan tóch naar school. 


CONNECT.TEACHING

E-LEARNING

 

 

 

In Zuid-Soedan is onderwijs moelijk van de grond te krijgen vanwege gebrekkige infrastructuur en weinig scholen. Hiervoor is een offline database ontwikkelt voor leraren met lesmateriaal en tips. "Ik heb nu meer zelfvertrouwen als ik voor de klas sta!”
Meer over het project Connect.Teaching

Doordat er in Soedan nauwelijks scholen zijn, kunnen drie miljoen kinderen er geen onderwijs volgen. Voor hen is het E-Learning project opgezet; een computerspel waarmee je leert.
Meer over het project E-Learning

 


Conn@ct.Now
De projecten Connect.Teaching en E-Learning vallen onder het overkoepelende programma Conn@ct.Now. Een programma dat door middel van elektronica nieuwe manieren zoekt om kinderen bijvoorbeeld naar school te laten gaan. De afstand naar school of het tekort aan lesmateriaal is geen obstakel meer om te kunnen leren. Als kinderen niet naar school kunnen, komt de school naar kinderen toe.

T-Mobile
Vanaf het begin van het Conn@ct.Now programma zette T-Mobile haar ideeën en middelen in om het programma van de grond te krijgen. Dat deden ze in samenwerking met de organisaties TNO, Free Press Unlimited, Child Helpline International en War Child zelf. T-Mobile is niet alleen een product- en geldsponsor, maar ook een partner voor advies, uitvoering en ideeën. Meer over onze samenwerking met T-Mobile