In Spanning voor het Goed Geld Gala

Vanavond is het weer zo ver: het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens dit gala maakt de organisatie bekend welke goede doelen hoeveel geld uitgekeerd krijgen uit de loterijopbrengsten van het afgelopen jaar. We wachten in spanning af!
26 januari 2016

15e Goed Geld Gala
Het is de 15e keer dat de Nationale Postcode Loterij het Goed Geld Gala organiseert. Het is een belangrijke avond voor hulporganisaties in Nederland: vijftig procent van de loterijopbrengsten wordt verdeeld over 92 goede doelen. Vanavond is ook George Clooney aanwezig. Clooney zal als eregast namens zijn organisatie Not On Our Watch spreken over onderbelichte mensenrechtenschendingen wereldwijd.

War Child is sinds 2000 één van de beneficiënten van de Nationale Postcode Loterij. Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij krijgt War Child elk jaar een reguliere bijdrage, én maken we dit jaar ook nog eens kans op twee extra bijdragen.

Droomfonds: Can’t Wait to Learn
Het Goed Geld Gala is dit jaar extra speciaal voor War Child, omdat we een project voor het Droomfonds hebben ingediend. Het Droomfonds is door de Nationale Postcode Loterij in 2010 in het leven geroepen om moedige en baanbrekende initiatieven van de door de loterij gesteunde goede doelen te ondersteunen.

Op dit hebben 28 miljoen oorlogskinderen wereldwijd geen toegang tot onderwijs. Onze droom is om zoveel mogelijk kinderen toegang te geven tot onze innovatieve onderwijsmethode waarbij kinderen leren door educatieve games te spelen op tablets. Ook op plekken zonder scholen, gekwalificeerde leraren of elektriciteit. Dit programma, getiteld ‘Can’t Wait to Learn’, is al succesvol uitgevoerd als pilot in Soedan in samenwerking met TNO en lokale organisaties.

Extra Trekking: ‘Power to the Girls
Naast de reguliere bijdrage en het Droomfonds maken we dit jaar ook nog eens kans op de Extra Trekking. Samen met Oxfam Novib wil War Child de positie van meisjes in Congo duurzaam verbeteren. Zodat ze hun talenten kunnen benutten, en leren over hun recht op gelijkwaardige behandeling waardoor uitbuiting en seksueel geweld aan de kaak gesteld kunnen worden. We werken met de meisjes aan meer zelfvertrouwen en we verbeteren hun kansen op economische zelfstandigheid.

Volg het Goed Geld Gala
Uiteraard houden we je op de hoogte via Twitter en Facebook welke bijdragen we dit jaar in ontvangst mogen nemen. Je kunt het gala ook zelf live volgen via een livestream op www.postcodeloterij.nl van 19.30u tot 22.00u. En op Twitter via #goedgeldgala.