In spanning voor het Goed Geld Gala

Vanavond is het weer zo ver: het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens dit gala maakt de organisatie bekend welke goede doelen hoeveel geld uitgekeerd krijgen uit de loterijopbrengsten van het afgelopen jaar. Dankzij deelnemers van de Nationale Postcode Loterij maken we naast een grote reguliere bijdrage kans op een extra trekking.
04 februari 2014

Voor de 13e keer organiseert de Nationale Postcode Loterij het Goed Geld Gala. Een belangrijke avond voor goede doelen in Nederland: vijftig procent van de loterijopbrengsten wordt verdeeld over minstens 89 goede doelen werkzaam op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. War Child is sinds 2000 één van de beneficiënten van de Nationale Postcode Loterij.

Vanavond zullen War Child oprichtster Willemijn Verloop en directeur Bernard Uyttendaele aanwezig zijn. En hopelijk gaan zij met een mooi bedrag naar huis. Want er zijn nog altijd kinderen die onze hulp hard kunnen gebruiken. Je kunt het gala live volgen via een livestream op www.postcodeloterij.nl van 19.30u tot 21.30u. En op Twitter via #goedgeldgala 

in 2013
Tijdens het Goed Geld Gala 2013 kreeg War Child 1.35 miljoen euro dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Een enorm bedrag, waarmee War Child een groot verschil kan maken voor kinderen in conflictgebieden; 112.000 oorlogskinderen om precies te zien. Bovendien kende de Postcode Loterij begin 2013 een extra bijdrage toegekend van ruim 1,7 miljoen euro voor het project Jeugdhelden. In dit project, dat War Child samen met Right To Play uitvoert in Palestijns gebied, worden speelplaatsen opgeknapt en jeugdcoaches opgeleid, zodat kinderen veilig kunnen spelen.