Slag om Mosul: War Child zet direct extra hulp in

Op dit moment zijn er hevige gevechten in en rondom Mosul in Irak. War Child staat klaar om direct 6000 kinderen te helpen die door dit geweld getroffen worden. Maar er is meer nodig.
19 oktober 2016

Maandag barstte het offensief rondom Mosul in Irak in alle hevigheid los. Naar schatting lopen meer dan een half miljoen kinderen het gevaar getroffen te worden door het geweld. Met als gevolg massale vluchtelingenstromingen. Onder wie vele kinderen die alleen of met hun ouders het geweld proberen te ontvluchten. 

Extra middelen

Het team van War Child in Irak maakt zich grote zorgen over de angst en onveiligheid waarin zij nu leven. De aanval op Mosul raakt kinderen het hardst. Daarom zet War Child extra middelen in om nu meteen 6.000 gevluchte kinderen psychosociale hulp en onderwijs te bieden rondom Mosul.

Directeur Tjipke Bergsma: “Dat is het minste wat we kunnen doen, maar er is echt veel meer geld nodig om de vele andere kinderen te helpen. Kinderen zullen hun leven niet zeker zijn. Het geweld en de mogelijke vlucht hebben veel invloed op de psychosociale toestand van kinderen. Wij financieren dit nu voor een gedeelte uit ons eigen noodfonds. De internationale gemeenschap mag deze kinderen niet in de steek laten.”

War Child in Irak

Sinds 2013 werkt War Child in Noord-Irak. Daar richten we ons op de bescherming van de meest kwetsbare kinderen. Ook bieden we psychosociale hulp, zodat de kinderen hun nare ervaringen leren verwerken. De focus ligt op kinderen die in Noord-Irak verblijven en door het conflict in Syrië geen vast woon- of verblijfplaats meer hebben. Daarvoor werkte de organisatie voornamelijk in het zuidelijke gedeelte van Irak. Meer over ons werk in Irak

Steun onze hulp aan oorlogskinderen. Doneer nu