Situatie Syrië onaanvaardbaar

Voor Syrische kinderen was het opnieuw een gruwelijke week.
23 augustus 2013

De wereld was geschokt door de berichten woensdag over de mogelijke gifgasaanval in het oosten van Damascus met honderden burgerslachtoffers – onder wie veel kinderen – als gevolg. En vandaag heeft het aantal gevluchte kinderen uit Syrië de 1 miljoen bereikt. 75% van deze kinderen is jonger dan 11 jaar. Onvoorstelbaar en onaanvaardbaar.
 
Ergste humanitaire crisis
Schokkende krantenkoppen beheersen het nieuws. De Verenigde Naties spreken van de ergste humanitaire crisis van de afgelopen twintig jaar. War Child dringt er bij alle partijen in dit afschuwelijke conflict op aan om hun internationale humanitaire- en mensenrechtenverplichtingen na te komen. Er moet een vreedzame oplossing voor dit escalerende conflict komen, waarbij de levens van kinderen voorop staan. Zij horen niet in oorlog thuis. Nooit!

Yasmin en Kareem
Vanaf volgende week deelt War Child via Twitter verhalen over het leven van Yasmin (8) en Kareem (11), twee van de een miljoen kinderen die Syrië zijn ontvlucht. Lees over hun angsten, dromen en alledaagse dingen die ze als vluchteling meemaken.
Yasmin en Kareem doen mee aan War Child’s programma’s in Libanon. Meer informatie over ons werk met Syrische kinderen

Foto door Sarah Hunter