Samen voor Syrië door bijdrage Postcode Loterij 2014

Wat een bijzondere dinsdagavond was dat; tijdens het Goed Geld Gala kregen War Child, UNHCR en Stichting Vluchteling gezamenlijk een bijdrage van maar liefst €3.067.500 euro voor hun gezamenlijke project ‘Goed nieuws uit Syrië’. Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Het project richt zich op huisvesting, medische hulp en psychosociale hulp voor Syrische burgers die dit het hardst nodig hebben, in het bijzonder kinderen. Daarnaast kreeg War Child een structureel bedrag waarmee er 125.000 extra kinderen kunnen worden bereikt. Geweldig!
04 februari 2014

Al bijna drie jaar lang verkeert Syrië in oorlog, waarvan vooral gewone burgers, en in het bijzonder kinderen, het grootste slachtoffer zijn. Bijna de helft van de bevolking is inmiddels op de vlucht geslagen. Sommigen zijn vluchteling in eigen land. Nog eens twee miljoen zochten opvang in één van de buurlanden, zoals Libanon en Jordanië.

Samen voor Syrië
Met het project “Goed nieuws uit Syrië” slaan Stichting Vluchteling, War Child en UNHCR de handen ineen om hulp te bieden, elk vanuit hun eigen unieke expertise en ervaring. Zodat hulp optimaal is aan degenen die dit het hardste nodig hebben. In het project krijgen bewoners van geïsoleerde gebieden in Syrië toegang tot medische hulp; vluchtelingen in Libanon een waardig en veilig onderdak; en kinderen, zowel in Syrië als Libanon, worden beter beschermd tegen geweld en weerbaarder voor de toekomst. In totaal zullen meer dan 63.000 Syriërs bereikt worden met dit project.

Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kan dit project zo snel mogelijk uitgerold worden. Heel veel dank daarvoor!

Meer over de Nationale Postcode Loterij

Meer over ons werk voor Syrische vluchtelingen