Reis vanaf vandaag met de War Child-trein!

Tijdens de 538 voor War Child-actie stelde Arriva een naamloze trein beschikbaar als exclusief veilingitem. Het item leverde een geweldig bedrag op waarmee War Child maar liefst 5375 kinderen kan helpen. Een anonieme bieder koos ervoor om niet zijn eigen naam maar die van War Child op de trein te plaatsen. Vandaag was het startsein voor deze War Child-trein tijdens de live-uitzending van Edwin Evers op Radio 538.
06 juni 2013

Als je de trein pakt tussen Emmen en Zwolle is de kans groot dat je vanaf vandaag in de War Child-trein reist. Arriva heeft door het hele land 100 treinen rijden die allemaal voorzien zijn van een naam. Onder andere Ilse de Lange en Herman Brood. Maar nu ook War Child!

Bijzondere donatie
Arriva liet speciaal voor de 538 voor War Child actie één trein naamloos als veiling item. Een prachtig initiatief, want het item zorgde ervoor dat War Child maar liefst 5373 oorlogskinderen kan helpen. Het hoogste bod ging gepaard met een bijzondere brief van een anonieme bieder. Deze persoon gaf aan niet zijn eigen naam, maar die van War Child op de trein te willen zetten.

Een fragment uit de brief: “War Child verdient alle egards en hulp om hun missie te kunnen voltooien. Juist daarom lijkt het mij een goed idee om ze, naast de donatie, optimale zichtbaarheid te schenken door juist hun naam op uw trein te laten plaatsen. De trein zal dus voortaan reizen onder de naam: de War Child trein. Hiermee spreek ik tevens mijn dierbare hoop uit dat al uw vele passagiers bij het zien van deze naam even zullen stilstaan bij hun prachtig recht en niet te vergeten onze gezamenlijke plicht!"

Zichtbaarheid
Dankzij deze anonieme bieder staat dus onze naam vanaf vandaag op de trein die onderdeel uitmaakt van de Vechtdallijnen. Dit levert zichtbaarheid op en dat is belangrijk voor onze organisatie. Meer dan 350.000 reizigers per jaar, 1,7 miljoen inwoners en ruim 1 miljoen toeristen per jaar zullen de War Child trein zien. 15 jaar lang!

Wij hopen natuurlijk dat reizigers niet alleen met deze bijzondere trein reizen, maar ook het werk van War Child zullen steunen.

Lees de brief van de anonieme bieder
Luister naar het startsein van de War Child-trein