Recordopbrengst voor oorlogskinderen door Gaul!

Wielervereniging Gaul! gelooft net als War Child in de kracht van sport. Daarom zet de vereniging zich al jaren in voor oorlogskinderen. Dit jaar haalde Gaul! een recordbedrag op van ruim € 48.058. Daarmee kunnen 4000 kinderen meedoen aan onze programma’s. War Child is dankbaar. En trots.
09 februari 2015

Unieke wielervereniging
Al sinds 2006 fietst Gaul! voor War Child. Gaul! wil namelijk verder gaan dan het sportieve eigenbelang. “We willen onze wielerpassie combineren met onze betrokkenheid bij het leed van kinderen die het slachtoffer zijn geworden van oorlog. Daarom rijden we voor War Child,” vertelt lid Floris van Overveld.

Koploper
Dit jaar overtrefden de Gaul! leden hun clubrecord: ze haalden ruim € 48.000 op voor oorlogskinderen. Het prachtige bedrag is het totaal van acties die Gaul! leden in 2014 hebben uitgevoerd. Speciale vermelding verdient Gaul! secretaris Ivo van Outheusden, die zijn streven zo hoog mogelijk te eindigen in de cyclosportief La Charly Gaul beloond zag met een daverende opbrengst van € 7.035 voor War Child. Daarmee is hij meteen all-time clubrecordhouder met de hoogste individuele actie.

 “We weten zeker dat het ingezamelde bedrag door jullie goed besteed wordt. Wij vinden het dan ook een eer om dit bedrag aan jullie te overhandigen. Een recordopbrengst waar we enorm trots op zijn!" Aldus Max Schreuder, bestuursvoorzitter van Gaul!

Sporten als uitlaatklep
Oorlogskinderen kunnen een uitlaatklep vinden in sport. Zoals Filip uit Oeganda. Hij rent om de oorlog te vergeten. Of voormalig kindsoldaat Michael. Door te voetballen kon hij zich losmaken van zijn nare gedachten. Ook Gaul! gelooft in de kracht van sport. Floris: “Je kunt hartstikke moe van het werk aan een training beginnen en fysiek afgemat maar mentaal fris als een hoentje weer thuiskomen.”

2015: weer een actief jaar
In 2015 komt Gaul! weer in actie. En dat is geweldig. Want door de jarenlange inzet van Gaul! kunnen ruim 18.000 oorlogskinderen meedoen aan de programma’s van War Child. Ook dit jaar zal de Mont Ventoux Challenge plaatsvinden en organiseren leden persoonlijke acties. Ook jij kunt meedoen met Gaul! Of meld een eigen ludieke actie aan. Kom in actie voor oorlogskinderen. Samen halen we de oorlog uit een kind.