Pama groeit op zonder ouders

Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Kinderen zoals Pama uit Sri Lanka.
21 maart 2013

Pama woont in Sri Lanka. Een land met een inktzwart verleden. Decennialange gewapende conflicten eisen nog steeds hun tol. De oorlog is dan wel voorbij, voor burgers is de strijd nog niet gestreden.

Pama is één jaar oud als haar vader met een andere vrouw trouwt. Haar moeder is gedwongen om in het buitenland de kost te verdienen, omdat ze in Sri Lanka geen werk kan vinden. Pama verhuist met haar twee zussen naar haar grootmoeder. Als ze zes is moeten ze vluchten voor het geweld in Sri Lanka en wonen ze een tijd lang in een vluchtelingenkamp. Een zware tijd, waarin zij haar ouders erg mist.

Pama komt weer tot rust
Als het geweld voorbij is keren Pama en duizenden andere kinderen terug naar hun verwoeste dorpen. Overal liggen mijnen, wegen en scholen zijn weggevaagd. In haar dorp neemt ze deel aan de creatieve workshops van War Child. In War Child’s kinderclub kan Pama vrij van geweld spelen, schilderen en sporten en krijgt ze psychosociale hulp. Zo leert ze omgaan met haar oorlogservaringen en het gemis van haar ouders.

Pama: “In de kinderclub van War Child komt mijn hoofd een beetje tot rust. Nieuwe vrienden en de veilige omgeving maken me blij. ”

538 voor War Child
Van 21 t/m 29 maart vraagt ‘538 voor War Child’ aandacht voor oorlogskinderen die er alleen voor staan. Voor kinderen zoals Pama.

Ga naar www.538voorwarchild.nl voor een compleet overzicht van de actieweek. En zie hoe jij mee kunt doen.

Doneer nu!