Overhandiging van de petitie

Vandaag bood War Child de petitie ‘Houd Oorlogskinderen Buiten Schot’ aan, aan leden van de Tweede Kamer. Hiermee doet War Child een oproep om psychosociale hulp aan oorlogskinderen een vast onderdeel te maken van internationale noodhulp. Maar liefst 21.165 mensen ondertekenden de petitie.
30 mei 2017

Houd Oorlogskinderen Buiten Schot

Wereldwijd leven er 250 miljoen kinderen in oorlogsgebieden. Het opgroeien in een oorlogsgebied heeft enorm veel impact op kinderen. Het laat veel leed achter, dat niet altijd zichtbaar is. Oorlogskinderen hebben baat bij hulp die verder gaat dan onderdak en voedsel. Zonder dit soort hulp blijven deze kinderen met veel angst en woede rondlopen. War Child wil doormiddel van psychosociale hulp deze kinderen een kans geven om hun nare ervaringen te verwerken en de dreiging tot een verloren generatie tegen gaan. Daarom luidde de petitie: ‘Houd Oorlogskinderen Buiten Schot’.

De huidige stand van zaken

Momenteel zijn er wereldwijd 37,5 miljoen kinderen die psychosociale problemen ervaren. 10 miljoen kinderen hiervan ervaren zeer ernstige psychische stoornissen. Helaas worden kinderen worden steeds vaker slachtoffer van oorlog en geweld. Zo heeft onderzoek van War Child bewezen dat het geweld tegen kinderen toeneemt.

Onze oproep

War Child directeur Tjipke Bergsma overhandigde vandaag de handtekeningen in Den Haag. Samen met de ruim 21.000 duizend mensen die deze petitie hebben ondertekend, hopen wij dat onze oproep door de politiek en de nieuw te vormen regering wordt gehoord zodat dat psychosociale hulp wordt opgenomen in het Nederlandse buitenlandbeleid.

Voor de mensen die de petitie hebben ondertekend: wij zijn jullie heel erg dankbaar! Samen halen we de oorlog uit een kind.