Nieuwe War Child musical

War Child en Albert Verlinde Entertainment werken aan een nieuwe War Child Musical. In januari 2014 is de lancering van deze bijzondere musical.
13 november 2013

Albert Verlinde Entertainment
De musical van War Child is een idee van Marco Borsato en is geproduceerd door Albert Verlinde Entertainment. ‘Voor kids gaat de zon op’ gaat over kinderen in oorlogssituaties, maar heeft een positieve boodschap en vrolijke muziek. Want een musical voor tien tot twaalf jarigen hoort natuurlijk een feestelijke gebeurtenis te zijn!

Succes
‘Voor kids gaat de zon op’ is een groot succes. Inmiddels is de musical al door meer dan 2.400 scholen opgevoerd. Dat is meer dan twee derde van alle scholen in Nederland. En niet alleen in Nederland is de musical populair. Ook scholen in Oeganda, Aruba, België en Finland hebben de musical opgevoerd. De musical is zo populair dat er vanuit scholen de vraag kwam naar een tweede War Child Musical.

Actie voor Syrië
Alle scholen kunnen in actie komen voor War Child. De scholen die de War Child Musical opvoerden, organiseerden vaak ook een actie. Afgelopen schooljaar organiseerden de deelnemende scholen een inzamelingsactie voor Syrische oorlogskinderen. De opbrengst hiervan is bedoeld voor projecten van War Child in het noorden van Libanon, waar we Syrische vluchtelingenkinderen helpen.

Een veilige plek
Ook dit jaar kunnen de kinderen in actie komen voor War Child, in combinatie met de nieuwe musical. Zo kunnen ze geld in zamelen om kinderen uit conflictgebieden zoals Syrië een veilige plek te bieden. Safe Spaces noemen we dat. Dit zijn plekken die War Child creëert, bijvoorbeeld in scholen, waar oorlogskinderen op een veilige plek bijles kunnen krijgen, kunnen spelen en hun nare ervaringen kunnen verwerken.

Benieuwd naar de nieuwe schoolmusical? Mail dan naar musical@warchild.nl en we houden je op de hoogte!

Kijk hier voor meer informatie over ‘Voor kids gaat de zon op’.